2017. január 25., szerda

Dragnea elszámoltatná a civil szervezeteket

A Szociáldemokrata  Párt elnöke szerint szigorú vizsgálatnak kell alávetni a közhasznúaknak nyilvánított civil szervezeteket, ellenőrizni kell, hogyan költötték el a közpénzeket.


civil szervezetek, Románia, Liviu Dragnea, Soros György
Liviu Dragnea — Fotó: Andeea Alexandru/Mediafax
Liviu Dragnea szerint számos „korrekt és tisztességes” civil szervezet működik az országban, de...

Ahogy más téren is van erre példa, vélhetően olyan civil szervezetek is léteznek, amelyek a törvényesség határát súrolják, ezért a kormánynak szigorú kötelessége ellenőrizni ezeket” — adta ki az ukázt miniszterelnökének a pártelnök az Antena 3 hírtelevízió kedd esti műsorában.

Dragnea a műsorban konkrétan Soros György és az általa finanszírozott szervezetek ellen emelt kifogást.
Ez az ember, aki talán már a '90-es évektől kezdődően különböző szervezeteket hozott létre Romániában, csak a rosszat finanszírozta: az általa pénzelt akciók sosem váltak hasznára Romániának”  fogalmazott Dragnea.
A decemberi parlamenti választásokon győztes SZDP elnöke a kampányban is többször támadta a magyar származású amerikai üzletember hálózatának romániai tevékenységét, politikai ellenfelét, az akkori szakértői kormányt vezető Dacian Cioloș miniszterelnököt pedig azzal vádolta, hogy a román érdekek szolgálata helyett Brüsszel és a Soros-birodalom utasításait hajtja végre.

Kövessen bennünket a Facebookon!
Ha tetszik az oldal, csatlakozzon közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott talál meg; színes, extra tartalommal várjuk Önöket: hasznos tudnivalók, fotók, videók, góbéságok, rövid- és gyorshírek.
Agerpres/MTI