2017. január 26., csütörtök

Dragnea csúcsra járatja a közkegyelmet

Szenzációs bejelentést tett csütörtöki sajtókonferenciáján a Szociáldemokrata Párt elnöke: a közkegyelemről rendelkező és a büntető törvénykönyvet módosító sürgősségi rendeletek nemcsak a börtönök, hanem a parlament túlzsúfoltságát is enyhítik.


közkegyelem, Liviu Dragnea, PSD, román parlament, Times New Roman,
Fotó: Bogdan Cristel/EPA/MTI
Dragnea szerint a sürgősségi rendeletek előírásait a kormány kénytelen lesz kiterjeszteni a honatyákra is, ugyanis a kétkamarás parlamentben lépten-nyomon köztörvényes bűnözőkbe botlik az ember.

Az egyik kézenfekvő megoldás ebben a nehéz helyzetben az lenne — jelentette ki Dragnea —, ha a kisebb súlyú bűncselekményekkel vádolt honatyákat megfosztanák mandátumuktól.
Csak azok maradhatnak, akik 10-től 15 évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő, súlyos korrupciós cselekedeteket követtek el. A pitiáner bűnözőknek, akiket legfeljebb 2-3 évre ítélnének el, menniük kell. Minek nekik a mentelmi jog! Vannak köztük idősebbek és gyermekesek is, akik amúgy se »ülnének« egy évnél többet” — jelentette ki Liviu Dragnea.
A felfüggesztettre ítélt szociáldemokrata pártvezérrel maximálisan egyetértenek az SZDP koalíciós partnerei is, hiszen mi sem tükrözi jobban a helyzet súlyosságát, mint az a tény, hogy a több száz honatya között vannak „ártatlanok” is, akik fölöslegesen foglalják a helyet a parlamentben, lévén, hogy még soha nem kaptak 200 ezer eurónál több kenőpénzt.

Ezeket a semmitevőket azonnali hatállyal meneszteni kell, a parlamentnek minden hájjal megkent tolvajokra van szüksége” — nyilatkozta az egyik ALDE-szenátor.

Kövessen bennünket a Facebookon!
Ha tetszik az oldal, csatlakozzon közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott talál meg; színes, extra tartalommal várjuk Önöket: hasznos tudnivalók, fotók, videók, góbéságok, rövid- és gyorshírek.
Forrás: Times New Roman