2017. január 23., hétfő

Dragnea aberrációja nem maradt válasz nélkül

Klaus Iohannis szerint aberráció államcsínynek beállítani a közkegyelem-tervezet és a büntetőtörvénykönyv módosítása elleni tiltakozásokat.


btk, büntető törvénykönyv, Klaus Iohannis, közkegyelem, Liviu Dragnea, PSD-ALDE, referendum, Románia
Klaus Iohannis, Liviu Dragnea és Călin Popescu Tăriceanu (háttal) — Forrás: presidency.ro
Az államfő szerint az emberek azért vonultak utcára az elmúlt napokban, mert az SZDP-ALDE koalíció ahelyett, hogy a kampányban tett ígéreteinek teljesítésén dolgozna, azon mesterkedik, hogy megakadályozza a korrupt politikusok felelősségre vonását.
Még hogy az állampolgárok követnek el államcsínyt! Nem, rendszerint a politikusok követnek el államcsínyt, most azonban nem erről van szó, hanem a jogállamra mért kegyelemdöfésről. Hogy miért vonultak utcára az emberek? A válasz egyszerű. Azért, mert az SZDP és szatellitpártja, az ALDE jólétet, gazdasági fejlődést, nagyobb béreket és nyugdíjakat ígért nekik, és az állampolgárok jóhiszeműen rájuk voksoltak. De amint kormányra kerültek, valami egészen másba kezdtek: hozzányúltak a büntető törvénykönyvhöz, hogy tisztára mossák saját magukat, pártbeli kollégáikat és mindazokat, akik vélhetően támogatták őket a kampányban” — fogalmazott Iohannis.
Vasárnap esti Facebook-bejegyzésében Liviu Dragnea szociáldemokrata pártelnök azt írta: az Amerikai Egyesült Államokból való hazatértekor „egy újabb bányászjárás élén” találta az államfőt. Dragnea egy államcsíny kezdetének nevezte a tiltakozásokat.

Klaus Iohannis hétfőn bejelentette: népszavazást kezdeményez a Sorin Grindeanu vezette balliberális kormány közkegyelmi kezdeményezése és a btk. megváltoztatása ügyében.

Kövessen bennünket a Facebookon!
Ha tetszik az oldal, csatlakozzon közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott talál meg; színes, extra tartalommal várjuk Önöket: hasznos tudnivalók, fotók, videók, góbéságok, rövid- és gyorshírek.