2017. január 21., szombat

Ez nem egy „magas röptű” beszéd volt

Amerika-szakértők szerint kampánybeszédre emlékeztetett az új amerikai elnök beiktatási beszéde, amelyben Donald Trump saját szavazóbázisához szólt, ostorozta elődeit és a washingtoni elitet.


Hillary Clinton, Donald Trump, hatalomátadás, Trump-beiktatás, Washington. trump-inauguration, inauguration speech
Donald Trump — Fotó: Justin Lane/EPA/MTI
Az új elnök a kampányában már megfogalmazott „paneleket” erősítette meg, egyszerű üzeneteket fogalmazott meg, egyszerű, rövid mondatokat használt.

Nagy Sándor András az M1 péntek esti műsorában azt mondta, a beiktatási beszédekben az új elnökök általában meghatározzák a következő négy év irányvonalát és megpróbálnak az alkalom ünnepélyességének megfelelően szólni. Ez a beszéd nem ilyen volt — közölte, hozzátéve: sokan várták volna Amerikában, hogy Donald Trump „magasabb röptű” beszédet mondjon, és üzenetet küldjön azoknak is, akik nem rá szavaztak.

Pálmai Zsolt úgy fogalmazott: „nincs kifinomultabb, békülékenyebb Donald Trump”. Hozzátette: az új elnök beszédében olyan ügyeket sorolt, amelyeket négy év alatt nem lehet megoldani.

A szakértő békülékenyebb víziót várt, és szerinte Donald Trump „kicsit szűk látókörű” volt, amikor megírta ezt a beszédet, mert győzelmét „múló tendenciák” tették lehetővé.


A demográfiai változások nem neki kedveznek, a fiatalok többsége inkább Hillary Clintont támogatta, azok az iparágak, amelyek „rozsdásodásának” vesztesei győzelemre juttatták, nem az amerikai ipar jövőjét képviselik, és ha továbbra is azt hangoztatja, hogy a politikusok hibája, ha valami nem jó az emberek életében, akkor elfelejti, hogy a következő négy évben ő lesz az a politikus, akihez mindezt köthetik — fogalmazott a szakértő.

Kövessen bennünket a Facebookon!
Ha tetszik az oldal, csatlakozzon közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott talál meg; színes, extra tartalommal várjuk Önöket: hasznos tudnivalók, fotók, videók, góbéságok, rövid- és gyorshírek.
Forrás: MTI