2017. január 19., csütörtök

Cioloș: Dragneának a legkisebb gondja is nagyobb annál, hogy jólétet teremtsen

Dacian Cioloş volt kormányfő szerint a balliberális kormánykoalíció legfőbb célja megszabadulni a büntetőjogi következményektől.


Dacian Cioloș, közkegyelem, büntető törvénykönyv, Románia, Liviu Dragnea, Grindeanu-kormány, PSD-ALDE
Dacian Cioloș — Forrás: gov.ro
A volt kormányfő arra kéri Liviu Dragnea szociáldemokrata párti elnököt, valamint Sorin Grindeanu jelenlegi miniszterelnököt, ne idézzék fel a '90-es évek állapotát.
Az a mód, ahogyan ma eljártak a közkegyelemről szóló rendelettervezettel kapcsolatban — függetlenül attól, hogy mikor és milyen formában fogadják majd el — azt a gyanút kelti, hogy az SZDP-ALDE kormány célja nem az emberek jólétének biztosítása, ahogyan azt a választások előtt és után is hangoztatták, nem a közérdeket, nem az állampolgárok, a gazdasági szféra, az ország érdekeit tartja szem előtt, hanem valami mást. A legfőbb érdeke az, hogy szabaduljon meg a büntetőjogi következményektől” — írta a Facebookon volt kormányfő.
Cioloş szerint a a Szociáldemokrata Párt és a Liberálisok és Demokraták Szövetsége csak ürügyként használja fel a büntetés-végrehajtási intézetek túlzsúfoltságának tényét arra, hogy hiteltelenné tegye a korrupció elleni küzdelmet, és ezt elfogadhatatlannak tartja.

„Dragnea úr, Grindeanu úr, ne röpítsék vissza az országot a '90-es évekbe. Egy normális országban a törvény az úr, nem az önkényes döntések, az okkult megállapodások” — áll Cioloș szerda esti Facebook-bejegyzésében.

Kövessen bennünket a Facebookon!
Ha tetszik az oldal, csatlakozzon közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott talál meg; színes, extra tartalommal várjuk Önöket: hasznos tudnivalók, fotók, videók, góbéságok, rövid- és gyorshírek.
Forrás: Agerpres