2017. január 9., hétfő

Brassó megyében sem lesz tanítás

A hétfő reggel meghirdetett narancssárga jelzésű fagyriadó miatt kedden felfüggesztik a tanítást minden Brassó megyei iskolában.


extrém hideg, extrém időjárás, figyelmeztetés, hófúvás, hóvihar, oktatás, Románia, Brassó
Az ország felében a karácsonyi szünet után nem nyitották meg az iskolákat — Forrás: Agerpres
A megye néhány településén már hétfőn akadozott az oktatás a fűtőberendezések meghibásodása vagy alacsony teljesítménye miatt; volt olyan község is, ahova nem ért el az iskolabusz, mert elakadt a nagy hóban.
Kedden, január 10-én felfüggesztjük az oktatást, mivel narancssárga riasztást adtak ki fagyra. Brassó megyében rég nem volt hasonló helyzet, de ilyen körülmények között indokolt a tanítás felfüggesztése. Az óvodásoktól kezdve a gimnáziumi diákokig mindenki otthon marad” — nyilatkozta hétfőn az Agerpres hírügynökségnek Ariana Bucur főtanfelügyelő.
A szakember elmondta, hogy a vakációban mindenhol fűtötték az oktatási intézményeket, hiszen a kisegítő személyzet ebben az időszakban is dolgozott.

Elmondása szerint a keddi oktatási szünet egyetlen iskolában okozhat gondot, a brassói Johannes Honterus német tannyelvű gimnáziumban ugyanis európai szintű német nyelvvizsgát kell letennie körülbelül 100 diáknak. A vizsgáztató bizottságot már 2016 októberében kinevezték, a megmérettetés időpontján már nem módosíthatnak.

A Transilvania egyetemen kedden sem szünetel a tanítás. A kurzusokat az órarend szerint tartják meg — tájékoztatott a felsőoktatási intézmény sajtóirodája.

Az ország felében a karácsonyi szünet után nem nyitották meg az iskolákat: a hideg miatt 21 megyében tanítási szünetet rendeltek el hétfőre és keddre, de van ahol szerdán is szünetel a tanítás.

Kövessen bennünket a Facebookon!
Ha tetszik az oldal, csatlakozzon közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott talál meg; színes, extra tartalommal várjuk Önöket: hasznos tudnivalók, fotók, videók, góbéságok, rövid- és gyorshírek.
Forrás: Agerpres