2017. január 5., csütörtök

Februártól az egekbe szöknek a fizetések Romániában

A kormány pénteki ülésén jóváhagyja a minimálbér emelését — jelentette be Liviu Dragnea, a Szociáldemokrata Párt elnöke, aki egyben a képviselőház elnöke is.


Mit lehet kezdeni ennyi pénzzel? — Illusztráció: pixabay
És ez még csak a kezdet.
Pénteken a kormány jóváhagy néhány fontos intézkedést, amelyek szerepelnek a kormányprogramban: a minimálbér emelését 1.450 lejre, a helyi közigazgatásban dolgozók fizetésének 20 százalékos emelését, a színészek és más művészek bérének az 50 százalékos emelését. Ugyanakkor, amennyiben a Cioloş-kormány elhalasztotta volna az egészségügyben és a tanügyben dolgozók bérének 15 százalékos emelését, akkor ezt február 1-jétől életbe léptetik. (...) A legkisebb nyugdíjakat 400 lejről 520 lejre emelik” — sorolta Dragnea.
Ráadásul nőnek a nyugdíjak is, miután miután a parlament ezek egy részét adómentessé tette.

A számlát benyújtják később?


Ez mind szép és jó, de talán túl szép, hogy igaz legyen. Ha igaz, hogy a béremelésekre nincs költségvetési fedezet, akkor számítani lehet arra, hogy ezért egyszer még fizetni fogunk.

Kövessen bennünket a Facebookon!
Ha tetszik az oldal, csatlakozzon közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott talál meg; színes, extra tartalommal várjuk Önöket: hasznos tudnivalók, fotók, videók, góbéságok, rövid- és gyorshírek.
Forrás: Agerpres