2017. január 11., szerda

A térfigyelő kamerák rögzítették a sepsiszentgyörgyi jégsárkány-szobor rongálóit

A térfigyelő kamerák felvételeinek tanulmányozása után Hadnagy István, a Sepsiszentgyörgyi Helyi Rendőrség vezetője arról tájékoztatta az Agerpres hírügynökséget, hogy a város főterén felállított, sárkányt ábrázoló jégszobrot diákok rongálták meg.


Sepsiszentgyörgy, jégszobor, IceArt Romania, Iulian Tănase, jégsárkány
Megpróbálják helyreállítani a megrongált évszámokat, amennyiben ez nem sikerül eltávolítják a megmaradt 20-as számot, mivel így annak nincs értelme — Forrás: Facebook/Sláger Rádió
Az eset fényes nappal történt.

Hadnagy szerint a felvételeken látszik, amint egy fiatalokból álló csoport a jégszoborhoz közeledik, és egyik tagja ledönt két számot a 2017-es feliratból.
Megvizsgáltuk a felvételeket, amelyeken látszik, amint a Művészeti Líceum épülete felől (a Kossuth Lajos utca irányából - a szerk. megj.) felől érkező fiatalok egy csoportjából valaki széttöri az 1-es és 7-es számot. Fényes nappal, kedden 15 óra 30 perc körül történt az eset. A felvételt átadjuk az önkormányzatnak, amely eldönti, milyen intézkedéseket hozzunk” — tájékoztatott a rendőrség vezetője.
Barta Mónika a Városimázs Iroda vezetője a Sláger Rádiónak elmondta a jégből készült szobor mulandó alkotás, így várható volt, hogy előbb utóbb összetörik, de tapasztalatok szerint a sepsiszentgyörgyiek megszerették, vigyáztak rá és mindeddig nem esett baja.

Sepsiszentgyörgy, jégszobor, IceArt Romania, Iulian Tănase, jégsárkány
A rúgás pillanatát is rögzítette a kamera — Forrás: Facebook/Sepsiszentgyörgy Önkormányzata
A városlakókat felháborította a jégsárkány-szobor megrongálása, többen a Facebook közösségi oldalon fejezték ki nemtetszésüket és megrökönyödésüket

A város főterén felállított, két és fél méter magas jégsárkányt 12 jégtömbből készítette el az IceArt Románia mozgalom művésze Iulian Tănase. A közönség élőben nézhette végig, ahogy a konstancai szobrász a jégtömbökből kifaragta a 2017 feliratot.

Kövessen bennünket a Facebookon!
Ha tetszik az oldal, csatlakozzon közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott talál meg; színes, extra tartalommal várjuk Önöket: hasznos tudnivalók, fotók, videók, góbéságok, rövid- és gyorshírek.
Forrás: Agerpres/Sláger Rádió