2017. január 10., kedd

A székelyföldi Bodzafordulón felfüggesztik a tanítást

Az idő enyhüléséig felfüggesztik a tanítást a Székelyföld peremén fekvő Bodzafordulón.


fagyriadó, Bodzaforduló, oktatás, iskolák, extrém hideg
Forrás: intorsura.ro
Leca Băncilă polgármester az Agerpres hírügynökségnek elmondta, azért döntöttek így, mert a nagy hideg miatt a szülők nem engedik iskolába gyermekeiket.
Ma a tanulók körülbelül 20%-a jött iskolába. Noha minden körülmény adott, az iskolaépületekben meleg van, a szállítást biztosítjuk és az utak járhatóak, a szülők nem engedik iskolába a gyerekeket. Ezért úgy döntöttünk, hogy holnaptól ideiglenesen felfüggesztjük az oktatást” — mondta az elöljáró.
Bodzafordulón csak akkor kezdjik majd újra a tanítást, amikor legalább mínusz 15 Celsius-fokig enyhül az idő.

A polgármester úgy véli, az oktatási minisztériumnak el kellett volna rendelnie a vakáció egy héttel való meghosszabbítását, hiszen a meteorológusok jelezték, hogy hosszan tartó hideghullám várható.
Holnaptól ismét erős havazást jósolnak, úgyhogy a fagytól talán megszabadulunk, de jönnek majd egyéb gondok. A legjobb megoldás az lett volna, ha egy héttel meghosszabbítják a szünidőt”  — panaszkodott Băncilă.
A bodzafordulói meteorológiai állomáson mínusz 32 Celsius-fokot mértek kedd reggel, ez eddig az idei tél legalacsonyabb hőmérséklete.

Kövessen bennünket a Facebookon!
Ha tetszik az oldal, csatlakozzon közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott talál meg; színes, extra tartalommal várjuk Önöket: hasznos tudnivalók, fotók, videók, góbéságok, rövid- és gyorshírek.
Forrás: Agerpres