2017. január 9., hétfő

30 éves albumát turnéztatja meg a U2

Huszonöt állomásos turnéra indul idén nyáron Európában és Észak-Amerikában a U2 az idén 30 éves The Joshua Tree című lemezével.


Larry Mullen Jr., Adam Clayton, The Edge, Bono, U2 The Joshua Tree Tour 2017
U2 (b-j): Larry Mullen Jr., Adam Clayton, The Edge és Bono — Forrás: Facebook/U2
Az 1987-ben megjelent nagyhatású albumból, amely stadionokat is megtöltő világsztárokká tette az együttes tagjait, 25 millió példány fogyott el.

A lemezen olyan slágerek szerepelnek, mint a Where the Streets Have No Name, a With or Without You és az I Still Haven't Found What I'm Looking For.


A nagy slágerek mellett a lemez olyan ritkán előadott dalait is játszani fogják, mint a Trip Through Your Wires és az In God's Country. Az együttes emellett most először fogja játszani élőben a Red Hill Mining Town című dalt, amelyet az 1980-as évek nagy brit bányászsztrájkjai ihlettek. A szám sosem szerepelt még a U2 koncertjein, bár 1987-ben többször is megszólalt a beállások alkalmával.

Nemrég hallgattam vissza a The Joshua Tree-t, először az elmúlt 30 évben” — mondta a Rolling Stone magazinnak Bono, az együttes énekese, aki szerint az album leginkább egy operára hasonlít, és a dalokból áradó nagy érzelmek — a szerelem, az összetört álmok, a veszteség érzése, a felejtés keresése — most is aktuálisak.
Néhány dalt sokszor énekeltem, de az egész albumot egyben még sosem. Készen állok rá, ha a közönségünk is ugyanolyan izgatott, mint mi” — hangsúlyozta az énekes.


A turné észak-amerikai részén — amelyen a Bonnaroo fesztivált is útba ejti a U2 — egymást váltva a Mumford & Sons, a OneRepublic és a The Lumineers kíséri az együttest, az európai helyszíneken pedig — Londonban, Berlinben, Rómában, Barcelonában, Dublinban, Amszterdamban, Brüsszelben és Párizsban — Noel Gallagher High Flying Birds nevű formációja lesz a U2 előzenekara.

A U2 idén tervezi megjelentetni új albumát, amely a Songs of Experience címet fogja viselni.

Kövessen bennünket a Facebookon!
Ha tetszik az oldal, csatlakozzon közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott talál meg; színes, extra tartalommal várjuk Önöket: hasznos tudnivalók, fotók, videók, góbéságok, rövid- és gyorshírek.
Forrás: MTI