2016. december 14., szerda

Zárva az Eiffel-torony

A dolgozók sztrájkja miatt nem nyitott ki szerdán az Eiffel-torony, a látogatók így már második napja nem mehetnek fel a francia főváros világhírű látványosságára.


Eiffel-torony, Párizs, turizmus, gazdaság, SETE Eiffel Tower, Franciaország
A turistákat zárva tartó pénztárak fogadták a párizsi Eiffel-torony lábánál 2016. december 14-én — Fotó: Francois Mori/AP/MTI
A 324 méter magas tornyot üzemeltető társaság (SETE) rövid közleményben tudatta, hogy a keddi sztrájk után szerdán sem nyitnak ki, és elnézést kért a csalódott turistáktól.

A munkavállalók magasabb fizetést és létszámbővítést követelnek, de elégedetlenek a munkaadó üzleti stratégiájával is.

Az Eiffel-tornyot a téli hétköznapokon mintegy 6-8 ezren keresik fel — a nyári főszezonban 20-25 ezren —, tavaly pedig hatmillió látogatója volt. Egy évvel korábban még hétmillióan keresték fel, idénre pedig 14 százalékos bevételcsökkenést várnak.

Eiffel-torony, Párizs, turizmus, gazdaság, SETE Eiffel Tower, Franciaország
A francia főváros felett őrködő Eiffel-torony — Fotó: Christophe Ena/AP/MTI
A sztrájk rosszkor jött a párizsi turizmusnak, amely csak nehezen éri el az elmúlt egy évben történt terrortámadások előtti szintet. A turisták száma a légszennyezettség és a kormány munkajogi reformjai elleni tüntetések miatt is csökkent a közelmúltban.

Kövessen bennünket a Facebookon!
Ha tetszik az oldal, csatlakozzon közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott talál meg; színes, extra tartalommal várjuk Önöket: hasznos tudnivalók, fotók, videók, góbéságok, rövid- és gyorshírek.
Forrás: MTI