2016. december 21., szerda

Újabb gyanúsítottja van a berlini gázolásos merényletnek

Megtalálták a hétfői berlini kamionos terrortámadás feltételezett elkövetőjének egy igazolványát — közölte szerdán a Der Spiegel.


Berlin, berlini terrortámadás, Breitscheidplatz, illegális bevándorlás, migráció, terrorizmus, Anis A.
Fotó: Michael Kappeler/EPA/MTI
A kamion vezetőfülkéjében fellelt dokumentum szerint az elkövető tunéziai állampolgár lehet.

A német magazin hírportálján közölt értesülés szerint egy Anis A. névre kiállított igazolványt találtak, amely tanúsítja, hogy az illető az úgynevezett befogadott menedékjogi státussal rendelkezik.

Az igazolvány szerint Anis A. 1992-ben született Tataouine városában. A nyomozók már kezdeményezték a szövetségi legfőbb ügyészségnél, hogy rendelje el a férfi országos körözését.

A Bild szerint a rendőrség ismeri a gyanúsítottat — összesen négy személyazonosságon tartják nyilván —, a veszélyes iszlamisták nyilvántartásában szerepel. Több útlevele is van, 21-23 év közötti. Eljárást is indítottak már ellene testi sértés miatt, de az ügy nem jutott el a vádemelésig, mert a férfi eltűnt.

A Rundfunk Berlin-Brandenburg (RBB) regionális közszolgálati médiatársaság úgy tudja, hogy a támadó megsebesülhetett, ezért a rendőrök megkezdték valamennyi berlini és Brandenburg tartományi kórház átkutatását.

Kövessen bennünket a Facebookon!
Ha tetszik az oldal, csatlakozzon közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott talál meg; színes, extra tartalommal várjuk Önöket: hasznos tudnivalók, fotók, videók, góbéságok, rövid- és gyorshírek.
Forrás: MTI