2016. december 7., szerda

Tőkés László egyszerre ment neki az RMDSZ-nek és a Fidesznek

Az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács elnöke csalódottságának adott hangot amiatt, hogy Kövér László az RMDSZ-nek kampányolt.


parlamenti választások, Románia, RMDSZ, romániai magyarság, Tőkés László, Fidesz, EMNP
Tőkés László — Fotó: Baranyi Ildikó/MTI
Nagyváradi sajtétájékoztatóján Tőkés László emlékeztetett arra, hogy az Országgyűlés elnöke nemrég még „bolsevik gyökerű pártnak” nevezte az RMDSZ-t.

Tőkés, aki a Fidesz színeiben lett európai parlamenti képviselő, úgy vélte: Kövér László Biharban olyan jelöltek mellett korteskedett, „akik meglopták a magyar államot, a magyar adófizetőket”, és a Gyurcsány-rendszer legfőbb támogatói voltak Erdélyben.
Olyan mintha én elmennék Magyarországra, és Simon Gáborral vagy Zuschlag Jánossal tartanék kampányülést a Fidesszel szemben” — magyarázta.
Arra utalt, hogy a Bihar megyei RMDSZ vezetői által létrehozott Mecénás Alapítvány egy olyan nagyváradi Ady-központ építésére fordította a magyar államtól nyert támogatást, amit azóta le is bontottak, és az RMDSZ Bihari vezetői látták vendégül Nagyváradon Gyurcsány Ferencet és pártja több más vezető politikusát.

Tőkés úgy vélte a Bihar megyei jelöltlistán Biró Rozália és Szabó Ödön neve a korrupt rendszer folytonosságát jelképezi.

Tőkés László elmondta: ő maga elmegy ugyan szavazni vasárnap, de jó lelkiismerettel aligha lehet az RMDSZ Maros, Bihar, vagy Hargita megyei jelöltlistájára szavazni „annak a tudatában, ahogy azt az opportunista, megújulásra és megigazulásra képtelen RMDSZ összeállította”. Ezért arra biztatja a romániai magyarokat, hogy szavazzanak a lelkiismeretük szerint a vasárnap tartandó parlamenti választásokon.

Tőkés László kijelentette, a védnöksége alatt működő Erdélyi Magyar Néppárt a megkérdezése nélkül hozta azt a döntést, hogy nem indul el a vasárnapi parlamenti választásokon. Hozzátette: nem tartja helyesnek ezt a döntést.

Azt is megjegyezte: az RMDSZ oktalanul riogatja az erdélyi magyar választókat azzal, hogy nem éri el a választási küszöböt, mert korábban gondoskodott róla, hogy a választójogi törvénybe olyan alternatív küszöb is bekerüljön, mely mindenképpen biztosítja a parlamenti jelenlétét.

Kövessen bennünket a Facebookon!
Ha tetszik az oldal, csatlakozzon közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott talál meg; színes, extra tartalommal várjuk Önöket: hasznos tudnivalók, fotók, videók, góbéságok, rövid- és gyorshírek.
MTI/vhegy