2016. december 18., vasárnap

Tăriceanu olyat mondott, csoda, hogy nem szakadt le a plafon

A Liberálisok és Demokraták Szövetségének társelnöke aberrációnak nevezte azt a törvényt, amely szerint bűnvádi perben jogerősen elítélt személyek nem lehetnek a kormány tagjai.


ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, kormányalakítás, Románia, Liviu Dragnea, 2001/90
Călin Popescu Tăriceanu — Fotó: Alexandru Mihăescu/Mediafax
Tăriceanu szerint a tiltást előíró 2001/90-es törvény alkotmányellenes, mert egy polgári jog korlátozását írja elő anélkül, hogy arról az igazságszolgáltatás rendelkezett volna.

Én úgy gondolom, hogy abban az esetben nincs jogod gyakorolni bizonyos köztisztségeket, ha attól a bíróság tiltott el” — vélekedett Tăriceanu, aki szerint hosszú távon megoldást kell találni erre a helyzetre, mert ez „aberráció”.

Az ALDE társelnöke szerint a törvény ilyen formájában egy életre eltiltja a jogerősen elítélt személyeket attól, hogy miniszterek lehessenek, holott „a büntetések csak nagyon ritka esetekben szólnak egy élet hosszára”.

Kövessen bennünket a Facebookon!
Ha tetszik az oldal, csatlakozzon közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott talál meg; színes, extra tartalommal várjuk Önöket: hasznos tudnivalók, fotók, videók, góbéságok, rövid- és gyorshírek.
Forrás: Agerpres