2016. december 7., szerda

Soros szerelemgyermeke lenne Cioloș?

Dacian Cioloş román miniszterelnök „alávaló ostobaságról árulkodó viccnek” minősítette azt az információt, miszerint ő Soros György házasságon kívül született gyermeke lenne.


Dacian Cioloș, Románia, Soros György, parlamenti választások, exclusiv24.ro
Dacia Cioloș — Forrás: gov.ro
A DigiFM rádióban a kormányfő elmondta, ha az elmélet terjesztőinek sikerül bebizonyítaniuk állításukat, örökségül hagyja nekik a feltételezett milliárdokat politikájuk finanszírozására.
Ahogy én ismerem a román embereket, elég értelmesek és kellő humorérzékkel rendelkeznek ahhoz, hogy megfelelően kezeljék ezt az alávaló ostobaságról árulkodó viccet, amelynek kitalálói úgy gondolják, hogy megtéveszthetik az embereket ilyen aberrációkkal. Ellentétben néhány előttem tisztségben volt kormányfővel, akik még fotózkodtak is vele, soha nem találkoztam Sorossal” — fogalmazott a miniszterelnök.
A miniszterelnök azt is elmondta, hogy a Dacian nevet édesapja választotta, és amíg életben volt, sokszor köszönetet mondott neki ezért, hiszen utalás „a román lélek gyökereire, amelyek Daciába nyúlnak vissza”.

„Sokkoló! Soros a saját gyerekét helyezte Románia kormánya élére”


Ezzel a címmel jelent meg kedden egy álhír, amely aztán futótűzként kezdett terjedni a virtuális térben.


A cikk azt állítja, hogy a Dacian Cioloș egy magyar nő és Soros György milliárdos üzletember szerelemgyereke, ami megmagyarázza a miniszterelnök felfele ívelő brüsszeli pályáját. A névtelen szerző nem nevezi meg az információ forrását, csupán „egy szilágysági hírforrásra" hivatkozik. Ugyanakkor kifejti, hogy tekintettel a miniszterelnök származására, nagy kárt okozna az országnak, ha a választások után Cioloș maradna a kormányfő.

Az álhír egy nappal azután jelent meg, hogy a kormányfő kijelentette: nem ismeri a magyar származású amerikai üzletembert. Cioloșt ugyanis az utóbbi napokban azzal vádolta a Szociáldemokrata Párthoz közel álló média, hogy „lepaktált Soros Györggyel és az Európai Bizottsággal”, és Brüsszel szája íze szerint irányítja a kormányt.

A HotNews rámutatott: az álhírt egy olyan portál tette közzé, amelyikről nem tudni, ki működteti, kik a szerkesztői, nincs ugyanis impresszuma, és az anyagaikat sem írják alá.


Az exclusiv.ro nevű portál kétséget kizáróan a szociáldemokratákhoz köthető, mert csak a kampány kezdetétől frissült élénkebben, és cikkei az SZDP, az ALDE és Victor Ponta üzeneteit közvetítik, illetve támadják Klaus Johannis államfőt, Dacian Cioloșt és a szakértői kormányát — írja a HotNews.

Kövessen bennünket a Facebookon!
Ha tetszik az oldal, csatlakozzon közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott talál meg; színes, extra tartalommal várjuk Önöket: hasznos tudnivalók, fotók, videók, góbéságok, rövid- és gyorshírek.
Forrás: Agerpres/Maszol/HotNews