2016. december 30., péntek

Sevil Shhaideh: Isten akarta, hogy így legyen

A kormányfői tisztségre történő nevezése óta Sevil Shhaideh először jelent meg nyilvánosan és nyilatkozott a sajtónak csütörtök este, amikor Liviu Dragnea pártelnökkel együtt a România TV meghívottja volt. 


kormányalakítás, Liviu Dragnea, PSD-ALDE, Románia, Sevil Shhaideh
Sevil Shhaideh — Fotó: Mohai Balázs/MTI
A szociáldemokrata politikus, aki a szociálliberális SZDP-ALDE koalíció első „utolsó” javaslata volt a miniszterelnöki tisztségre elmondta, hogy megrendítették az elmúlt napok eseményei, de nem fog visszavonulni a közéletből.

A műsorvezető kérdésére, hogy hogyan viselte a személye ellen intézett támadásokat, mit érzett akkor, amikor halállal fenyegették, elmondta: támadásokra számított, halálfenyegetésekre viszont nem. Akkor ijedt meg igazán, amikor a fenyegetések — Klaus Iohannis államfő elutasító válasza után — a gyermekei és a férje Facebook-oldalán is megjelentek.
Ez volt az a pillanat, amikor elmentem Liviu Dragneához. Megkértem, fogadja el, hogy vannak az életben olyan pillanatok, amikor bárminél fontosabb a család biztonsága. Én muzulmán vallású vagyok, nem ismerem a gyűlölet érzését, nem voltam felkészülve ilyen szintű gyűlöletre” — mondta Sevil Shhaideh. 
Elmondása szerint főként a két kamaszkorú gyermekét viselték meg a történtek, akik „képtelenek felfogni, hogy mi történik” — mondta a politikus, aki azt tanácsolta nekik, hogy maradjanak otthon, ne menjenek ki az utcára és ne nézzék a televíziót.
Próbáltuk óvni a gyermekeinket, amennyire lehetett. Én egy egyszerű ember vagyok, egy egyszerű alkalmazott, nincs testőrségem, miniszterségem ideje alatt sem volt” — mondta Sevil Shhaideh.
Arra a kérdésre, hogy fontolgatta-e visszavonulását a közéletből nemmel válaszolt, mert „ezért az országért érdemes dolgozni”.

Azt is elárulta, hogyan fogadta a családja a kinevezéséről szóló hírt. „A televízióból értesültek. Meglepődtek, megtisztelőnek tartották, de ugyanakkor aggódtak is, mert nem teljesen értik, hogy mit jelent ez a felelősség”. Ami pedig az elutasítást illeti, az elfogadták, mert „Isten azt akarja, hogy így legyen” — mondta Sevil Shhaideh.

Kövessen bennünket a Facebookon!
Ha tetszik az oldal, csatlakozzon közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott talál meg; színes, extra tartalommal várjuk Önöket: hasznos tudnivalók, fotók, videók, góbéságok, rövid- és gyorshírek.