2016. december 20., kedd

Bakot lőtt a német rendőrség

A berlini biztonsági szervek vezetőinek közös sajtótájékoztatóján Klaus Kandt berlini rendőrfőnök elmondta: nem sikerült igazolni, hogy valóban a gyanúsított ült a tömegbe gázoló lengyel rendszámú kamion volánjánál.


Berlin, berlini terrortámadás, Breitscheidplatz, illegális bevándorlás, migráció, terrorizmus
Német rendőrség: Rossz embert fogtunk el — Fotó: Markus Schreiber/AP/MTI
Igen erős kétségek támadtak azzal kapcsolatban, hogy a gyanúsított volt a támadó, bár még nem végeztek valamennyi vizsgálattal.

Amennyiben bebizonyosodik, hogy az illetőnek nincs köze az ügyhöz, teljes erővel nyomoznak tovább. Az eddigi egyetlen konkrét nyom egy mobiltelefon, amelyet a terhére rótt bűncselekményt tagadó gyanúsított szállásán, egy berlini menekültszálláson foglaltak le, és vizsgálatával még nem végeztek — derült ki Klaus Kandt berlini rendőrfőnök szavaiból.

Peter Frank szövetségi legfőbb ügyész iszlamista háttérre utaló merényletként jellemezte az esetet, és kiemelte: „meg kell barátkozni a gondolattal”, hogy előfordulhat, nem az őrizetbe vett gyanúsított a felelős a 12 halálos áldozatot és csaknem 50 sebesültet követelő támadásért.

Előzőleg a Die Welt című lap a hírportálján magas beosztású rendőrségi tisztviselőkre hivatkozva azt jelentette, a nyomozók már megállapították, hogy a terhére rótt bűncselekményt tagadó gyanúsított nem érintett az ügyben. Ezzel új helyzet állt elő:

az igazi tettes ismeretlen, fegyverrel rendelkezik és szabadlábon van.

Kövessen bennünket a Facebookon!
Ha tetszik az oldal, csatlakozzon közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott talál meg; színes, extra tartalommal várjuk Önöket: hasznos tudnivalók, fotók, videók, góbéságok, rövid- és gyorshírek.
Forrás: MTI