2016. december 5., hétfő

Bocsánatkérésre szólították fel az erdélyi Iohannist és Cioloșt

Nyílt levélben rója fel a Szociáldemokrata Párt Fehér megyei szervezete a román államfőnek és miniszterelnöknek, hogy december 1-jén „megfeledkeztek a nemzeti egység szimbólumának tekintett városról”.


Klaus Iohannis, Dacian Cioloș, psd, Gyulafehérvár, 1918-as egyesülés, román nemzeti ünnep
Klaus Iohannis köszönti Dacian Cioloșt a nemzeti ünnep alkalmából rendezett fogadáson — Fotó: presidency.ro
Felszólították a két politikust, hogy kérjenek bocsánatot emiatt az ottani lakosságtól.

A szociáldemokraták szerint a „nulla szakértői kormány nulla lejt utalt ki idén a nemzeti nap alkalmából tartott gyulafehérvári ünnepségekre”, „a Fehér megyei liberálisok pedig hallgattak, hogy nehogy megbántsák kis kedvencüket, Dacian Julien Cioloşt”.

Az SZDP szerint ez volt az első év, amikor a románság „megosztva ünnepelte december 1-jét”, mert két táborra osztották őket a Cotroceni- és a Victoria-palotából érkezett utasítások alapján.

A nyílt levél aláírói szerint Klaus Iohannis „csúfot űzött a nemzeti ünnepből”, saját kis bankettjeként kezelve és kénye-kedve szerint alakítva azt.

Az SZDP Fehér megyei szervezete ezért azt ajánlja az „erdélyi Klaus Werner Iohannisnak és Dacian Julien Cioloşnak, hogy viselkedjenek igaz románok módjára, hagyjanak fel a románság megosztását célzó törekvéseikkel, és ne feledjék, hogy minden romániai lakos érdekét szolgálniuk kell, pártszínezettől függetlenül”.

Kövessen bennünket a Facebookon!
Ha tetszik az oldal, csatlakozzon közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott talál meg; színes, extra tartalommal várjuk Önöket: hasznos tudnivalók, fotók, videók, góbéságok, rövid- és gyorshírek.
Forrás: Agerpres