2016. december 5., hétfő

Összeütközött két metró Budapesten

Összeütközött két metrószerelvény a Pillangó utcánál hétfő reggel, többen megsérültek — közölte a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság.


metrószerencsétlenség, baleset, közlekedés, Budapest, metróbaleset, Pillangó utca
Mindkét jármű szállított utasokat — Fotó: Mihádák Zoltán/MTI
Kisdi Máté, az igazgatóság szóvivője az MTI-nek elmondta: a Déli pályaudvar felé vezető oldalon az egyik szerelvény utolérte a másikat, és hátulról „belekoccant”. 

Öt mentőegységet riasztottak a balesethez, kilenc sérültet vittek kórházba zúzódásokkal, végtagsérülésekkel, a helyszíni vizsgálat alapján egyikük sem volt életveszélyes állapotban.


Az esetleges töréseket a röntgenvizsgálat állapíthatja meg. A sérülteket helyszíni ellátás után a Péterfy Sándor utcai Kórházba és a Honvédkórházba vitték. Egy könnyebb sérültet a helyszínen elláttak, majd saját felelősségére távozott.

A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) a Facebook-oldalán azt közölte, hogy baleset miatt nem jár a 2-es metró az Örs vezér tere és a Puskás Ferenc Stadion között, az érintett szakaszon pótlóbuszok viszik az utasokat.

A helyszínelés és mentési munkálatok miatt a Kerepesi úton a Pillangó utcánál kifelé csak egy sáv járható.

Kövessen bennünket a Facebookon!
Ha tetszik az oldal, csatlakozzon közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott talál meg; színes, extra tartalommal várjuk Önöket: hasznos tudnivalók, fotók, videók, góbéságok, rövid- és gyorshírek.
Forrás: MTI