2016. december 12., hétfő

Orbán Vonának: Pótvizsga nincs!

A Jobbik elnöke ma ismét nekiugrott a magyar miniszterelnöknek a parlamentben, de végül ő húzta a rövidebbet.


letelepedési kötvények, kvótareferendum, alaptörvény-módosítás, Magyarország, Orbán Viktor, Vona Gábor, Fidesz, Jobbik
Orbán Viktor — Fotó: Koszticsák Szilárd/MTI
Vona szerint Orbán Viktort nem Megyerország biztonsága, hanem „a szajré" érdekli, mert ha valóban a bevándorlásellenes alaptörvény-módosítás érdekelte volna, már régen megszüntette volna a letelepedési kötvényt.

Ha a kormányfőnek nem lett volna fontos „a szajré”, a parlament megszavazta volna az alkotmánymódosítást — mondta a Jobbik elnöke, aki szerint a miniszterelnök „a mohósága miatt (...) bukott politikusként megy ki Brüsszelbe”. Neheztelt továbbá amiatt, hogy szerinte Orbán Viktor ellene és pártja ellen „soha nem látott aljasságú lejárató kampányt” szervez.

Orbán Viktor azt felelte neki: a Fidesz migrációs politikájában semmi sem változott, „a pályaudvar egy helyben áll, az a vonat mozog, amin ön ül”.
A Jobbik becsapta a magyarokat, pártpolitikai és taktikai kérdéssé züllesztett egy kulcsfontosságú kérdést” — mondta.
A kormányfő szerint azzal, hogy a Jobbik nem szavazta meg a kvótaellenes alaptörvény-módosítást, a pártelnök „megbukott a vizsgán”, most pedig újabb javaslatokat tesz, „nálam jelentkezik pótvizsgára”, de „pótvizsga nincs”

Vona Gábor viszonválaszában megjegyezte: sajtóhírek szerint a miniszterelnök „házon belül” arról beszélt, hogy kettejük négyszemközti találkozóján ő megfenyegette a kormányfőt a családjával.

A Jobbik elnöke kijelentette, nem fenyegette meg Orbán Viktort, pláne nem a családjával, ez nem az ő stílusa. Majd azt kérte a miniszterelnöktől, „ne a sajtóhiénáit küldje rám”, hanem álljon ki egy nyilvános vitára.

„Fenyegetőzés ügyében csak annyit szeretnék mondani, hogy ember kell ahhoz” — reagált az elhangzottakra Orbán Viktor. 

Kövessen bennünket a Facebookon!
Ha tetszik az oldal, csatlakozzon közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott talál meg; színes, extra tartalommal várjuk Önöket: hasznos tudnivalók, fotók, videók, góbéságok, rövid- és gyorshírek.
Forrás: MTI/OGY