2016. december 15., csütörtök

Meleghullám csapott le Székelyföldre

Tegnap mi is megírtuk, hogy szerda hajnalban Szeredában, ahol a hajnali órákban írva s mondva mínusz 22 fokot mértek, megdőlt az idei tél hidegrekordja.


időjárás, Székelyföld, Csíkszereda, hidegpólus, havas erdő, havas fenyő, téli táj

Igazi szenzáció, ha nem nézzük a naptárt, ami ugye elég egyértelműen decembert ír. De a rekord, az rekord, s mi megadtuk a császárnak, ami a császáré.

Hogy ne érje szó a ház elejit — me' a székelyek erőst érzékenyek a hidepólusikra —, ki es emeltük a cikkbe', hogy münálunk ilyenkor még a csabból es mínuszok folynak, hogy itt, ebbe' a térségbe', az év ezen időszakába', ezek a „hőértékek” otthonon érzik magikot. Teccik tudni, mint a „spága” a politikus zsebibe'. Ugye Zsóti?

Na, de ami ma reggel vót, a' má' nem normális egy cseppet se. Még a farkasok es elnémultak! Ami ahhoz képest, hogy a vírusok legényest jártak, nem es olyan nagy szám. Az történt ugyanis, hogy a szerdai fagy egyik napról a másikra csütörtököt mondott. A fogvacogtató, vérfagyasztó, csontigható, kocsonyarezegtető hideg elillant, mint a 2017-es áfacsökkentés. Ennél gyorsabban csak a PDS képes megszegni a választási ígéreteit. Zárójel bézárva.

Mínusz hét. Ennyi fok vót ma reggel Csíkba', s szerte Székelyfődön.

Ez még testvérek között es 70 fokos hőingadozást jelent az egy nappal korábbi értékekhez képest. Hetven?! — csodálkozna rá magában a nyájas olvasó, de arra mi má' ki es matekoztuk: tizenöt, plusz a pálinka!

Nem nehéz elképzelni, hogy ezután mi következik. Ha a -22 lájbibégombolós, akko' mü ma a Küküllőbe' feredünk.
(kágyé)

Kövessen bennünket a Facebookon!
Ha tetszik az oldal, csatlakozzon közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott talál meg; színes, extra tartalommal várjuk Önöket: hasznos tudnivalók, fotók, videók, góbéságok, rövid- és gyorshírek.
Illusztrációnk forrása: pixabay