2016. december 11., vasárnap

Magyarellenes SMS-ekkel bombázzák a szavazókat

Feljelentést tesz az RMDSZ ismeretlen tettes ellen a rendőrségen a választások napján SMS-ben terjedő magyarellenes üzenetek miatt — mondta az MTI-nek Kovács Péter, a szövetség ügyvezető elnöke.


parlamenti választások, Románia, magyarellenesség, RMDSZ, garda lui tepes
Forrás: Mircea Roșca/EPA/MTI
Az RMDSZ jogászai dolgoznak a feljelentés szövegén.

A szövetség vasárnap közleményben számolt be arról, hogy több megyében is olyan SMS-eket küldözgetnek a választópolgároknak, amelyek arra buzdítják a román szavazókat, hogy járuljanak minél nagyobb számban az urnákhoz azért, hogy kiszorítsák a magyarokat a parlamentből.

A Țepeș gárdája — Vlad Tepeș középkori havasalföldi fejedelem — nevében írt üzenetek arra buzdítják a választókat, hogy szavazzanak a szélsőségesen nacionalista Egyesült Románia Pártra (PRU).

parlamenti választások, Románia, magyarellenesség, RMDSZ, garda lui tepes
Forrás: RMDSZ
Kovács Péter elmondta: azt kifogásolják, hogy az üzenet küldői megsértették a kampánycsendet és a nacionalista uszítás eszközét használták.
A Központi Választási Iroda által közölt adatok szerint 19 óráig a választók 36,93 százaléka voksolt. Az erdélyi megyékben elmarad az országos átlagtól a vasárnapi romániai választásokon való részvételi arány.
Kövessen bennünket a Facebookon!
Ha tetszik az oldal, csatlakozzon közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott talál meg; színes, extra tartalommal várjuk Önöket: hasznos tudnivalók, fotók, videók, góbéságok, rövid- és gyorshírek.
Forrás: MTI