2016. december 28., szerda

Dragnea: Az RMDSZ-nek szólásszabadsága van

Az RMDSZ kötött ugyan egy parlamenti együttműködésre vonatkozó megállapodást a Szociáldemokrata Párt és a Liberálisok és Demokraták Szövetsége alkotta koalícióval, de ettől még van szólásszabadsága — nyilatkozta szerdán az SZDP elnöke.


Liviu Dragnea — Forrás: SZDP
Az újságírók azzal kapcsolatban faggatták Liviu Dragneát, hogy korábban Kelemen Hunor, az RMDSZ elnöke azt nyilatkozta, hogy Klaus Iohannis államfő felfüggesztésének nincs alkotmányos alapja, és a szövetség nem támogatna egy erre utaló kezdeményezést.

Arra a kérdésre, hogy miként látja a további együttműködést az RMDSZ-szel, ha ez utóbbi nem osztja véleményüket az államfő tisztségből való felfüggesztésével kapcsolatban, Dragnea azt mondta:
Az RMDSZ-nek szólásszabadsága van. Nincs köztünk olyan egyezség, amely azt mondaná ki, hogy nekik mindenben a mi oldalunkon kell állniuk. Van egy parlamenti együttműködésről szóló megállapodásunk, amely arról szól, hogy minden törvénytervezet esetén ők is és mi is eldöntjük, hogy támogatjuk-e vagy sem.”
Kövessen bennünket a Facebookon!
Ha tetszik az oldal, csatlakozzon közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott talál meg; színes, extra tartalommal várjuk Önöket: hasznos tudnivalók, fotók, videók, góbéságok, rövid- és gyorshírek.