2016. december 10., szombat

Komoly összeget pumpál a magyar állam az erdélyi óvodákba

Csaknem másfél milliárd forint jut Erdélybe a magyar kormány 2017-2018-ra meghirdetett óvodafejlesztési programja keretében.


óvodafejlesztési program, Erdély, Magyarország, Orbán-kormány, Gulliver Napközi Otthon, Sepsiszentgyörgy, Potápi Árpád János
A sepsiszentgyörgyi Gulliver Napközi Otthon — Fotó: Albert Levente/Háromszék
Ezt Potápi Árpád János nemzetpolitikai államtitkár jelentette be szombaton Sepsiszentgyörgyön, a Romániai Magyar Pedagógusok Szövetsége megalakulásának 25. évfordulója alkalmából tartott ünnepségen.

Az államtitkár közölte: 900 millió forintot mintegy kétszáz játszótér kialakítására fordíthatnak, 300 millió forint az óvodák eszközfejlesztésére jut, 227 millió forintot pedig módszertani fejlesztésekre költhetnek. Az összeg felhasználásában az RMPSZ segítségére számít a magyar kormány.

Az összeg annak a 17 milliárd forintos óvodafejlesztési programnak a része, amelyet november közepén hirdetett meg a magyar kormány.

Kövessen bennünket a Facebookon!
Ha tetszik az oldal, csatlakozzon közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott talál meg; színes, extra tartalommal várjuk Önöket: hasznos tudnivalók, fotók, videók, góbéságok, rövid- és gyorshírek.
MTI/vhegy