2016. december 22., csütörtök

Kábítószercsempészt kaptak el Sepsiszentgyörgyön

24 órára őrizetbe vették a Szervezett Bűnözés és Terrorizmus Elleni Igazgatóság (DIICOT) Kovászna megyei ügyészei Hajdú Rolandot, akit egy Németországból érkező, amfetamint tartalmazó csomag átvétele közben értek tetten.


kábítószercsempészet, Kovászna megye, DIICOT, házkutatás, Szervezett Bűnözés és Terrorizmus Elleni Igazgatóság
Illusztrációnk forrása: DIICOT
A DIICOT közleménye szerint a nyomozókat a németországi hatóságok értesítették az Interpol közvetítésével, hogy Hajdú veszélyes drogokat, amfetamint tervez behozni az ország területére.

Az Interpol által közölt információk szerint 2016. október 13-án a németországi rendőrök egy ismeretlen személy által Hajdúnak címzett gyanús csomagra lettek figyelmesek a frankfurti repülőtéren. A csomag tüzetesebb átvizsgálása után kiderült, hogy amfetamint tartalmaz.

A nyomozó hatóságok arra is fényt derítettek, hogy Hajdú 214 gramm amfetamin rendelt egy internetes oldalról.

2016. december 21-én egy 56,45 grammnyi amfetamint tartalmazó csomag átvétele közben kapták el a férfit. Az ugyanebben az ügyben végzett hét házkutatás során 270 gramm kannabiszt, 56,45 gramm amfetamint, merevlemezeket és mobiltelefonokat foglalt le a DIICOT.

A DIICOT Kovászna megyei székhelyén hét személyt hallgattak ki. Az ügyészek Hajdú Roland 30 napos előzetes letartóztatását kérték csütörtökön a Kovászna Megyei Törvényszéktől.

FRISSÍTÉS: a Kovászna Megyei Törvényszék pénteken elrendelte Hajdú 30 napos előzetes letartóztatását, ugyanebben az ügyben két másik személyt 60 napra hatósági felügyelet alá helyeztek.

Kövessen bennünket a Facebookon!
Ha tetszik az oldal, csatlakozzon közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott talál meg; színes, extra tartalommal várjuk Önöket: hasznos tudnivalók, fotók, videók, góbéságok, rövid- és gyorshírek.
Forrás: Agerpres