2016. december 22., csütörtök

Iohannis még egy kicsit feszíti Dragnea idegeit

A román államfő a parlamenti pártokkal folytatott kormányalakítási tárgyalások végén csütörtökön bejelentette: csak a karácsonyi ünnepek után jelöl miniszterelnököt.


Románia, PSD-ALDE, PSD, Klaus Iohannis, Sevil Shhaideh, kormányalakítás, Népi Mozgalom Párt, Eugen Tomac
Klaus Iohannis — Forrás: presidency.ro
Iohannis nem indokolta meg, miért halasztotta el a kormányalakítási megbízásról szóló elnöki rendelet kibocsátását.

Az államfő jelezte: két párttól kapott javaslatot a miniszterelnök személyére vonatkozóan: a Szociáldemokrata Párttól, és a Népi Mozgalom Párttól, és tudomásul vette, hogy az SZDP körül kialakult egy többségi koalíció. Hozzátette: a következő napokban még tanácskozni fog, csak azt követően hozza meg végleges döntését a jövendőbeli kormányfő személyét illetően.

Sajtótájékoztatóját Klaus Iohannis az 1989-es forradalom mártírjai előtti főhajtással kezdte: „Mély tisztelettel és elismeréssel emlékezzünk a forradalom mártírjaira, hiszen áldozatuk nélkül Románia nem lenne szabad és demokratikus ország” — fogalmazott az államelnök.
Huszonhét évvel ezelőtt az elnyomó és önkényes hatalom elleni felháborodás kivezérelte az embereket az utcára. Ők inkább életüket adták volna, minthogy szabadságuktól megfosztva éljenek” — nyilatkozta Iohannis.
Hozzátette: 1989. december 22-én az emberek határozott nemet mondtak a diktatúrára.

Kövessen bennünket a Facebookon!
Ha tetszik az oldal, csatlakozzon közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott talál meg; színes, extra tartalommal várjuk Önöket: hasznos tudnivalók, fotók, videók, góbéságok, rövid- és gyorshírek.