2016. december 8., csütörtök

Újabb két aranyat nyert Hosszú Katinka

A háromszoros olimpiai bajnok klasszis ezúttal 200 méter pillangón és 100 méter háton diadalmaskodott az úszók rövidpályás világbajnokságának szerdai napján a kanadai Windsorban.


Hosszú Katinka, Kanada, Magyar Úszó Szövetség, rövidpályás úszó-vb, úszás, Windsor
Hosszú Katinka — Fotó: Patrick B. Kraemer/EPA/MTI
Hosszú Katinka a keddi nyitónapon 400 méter vegyesen nem talált legyőzőre, valamint 200 méter gyorson második lett.

Hosszú először a 200 méter pillangó döntőjében volt érdekelt, a harmadik legjobb idő birtokosaként. A magyar klasszis — aki 2012-ben Isztambulban megnyerte ezt a számot, két éve Dohában pedig második lett — rögtön az élre állt, s az utolsó ötven méterre 74 századmásodperces előnyre tette szert, riválisai nem tudták megszorongatni, 2:02.15 perces idővel csapott célba.
Annyira nem örülök az időnek, de a verseny és az arany volt a lényeg. Nem minden úgy jött össze, ahogy szerettem volna, ha mondhatok ilyet, ez kicsit olimpia utáni másnaposság, nehéz koncentrálni egy-egy versenyszámra” — értékelte első győzelmét az M4 Sport helyszíni riportérnek Hosszú.

Nagyjából egyórás pihenőt követően 100 méter háton címvédőként és világcsúcstartóként ugrott a medencébe.


Féltávnál szorosan, de vezetett, majd az utolsó hosszra egy fantasztikus fordulóval fél testhossz előnnyel jött fel, 55.54 másodperces idővel hatalmas előnnyel csapott célba.

Hosszú mostani sikereivel már kilencszeres rövidpályás világbajnoknak mondhatja magát.

Kövessen bennünket a Facebookon!
Ha tetszik az oldal, csatlakozzon közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott talál meg; színes, extra tartalommal várjuk Önöket: hasznos tudnivalók, fotók, videók, góbéságok, rövid- és gyorshírek.
Forrás: MTI