2016. december 2., péntek

Forgalomkorlátozások Hargita megyében

Az erős havazás miatt korlátozzák a 7,5 tonnás össztömeget meghaladó tehergépjárművek forgalmát a Parajd—Székelyudvarhely—Csíkszereda közötti 13A jelzésű országúton, illetve a Parajd—Bucsin—Gyergyószentmiklós közötti 13B jelzésű országúton.


forgalomkorlátozás, Hargita megye, havazás, hófúvás, teherautó-forgalom, tehergépkocsik, DN13A, DN13B
Képünk illusztráció — Forrás: Pixabay/Unsplash
Hargita megyében erős havazásra, hófúvásra és jégképződésre vonatkozó sárga jelzésű figyelmeztetés van érvényben.

A Hargita megyei prefektus kabinetfőnöke, Adrian Pănescu szerint a nagy hó miatt több teherautó elakadt az emelkedőkön, és az útszélen kénytelenek állomásozni. Azért döntöttek a nehéz forgalom korlátozása mellett, hogy a teherautók ne akadályozzák a hóeltakarító gépek munkáját. A hóekék és a takarító munkások nehezen tudják tartani a lépést a hó hullásának intenzitásával.

Az idézett forrás szerint több rendőri egység szállt ki Parajd, Gyergyószentmiklós és Székelyudvarhely környékére, és nem engedik a teherautóknak, hogy folytassák útjukat. A Balavásár — Marosvásárhely — Szászrégen — Maroshévíz — Gyergyószentmiklós — Csíkszereda vagy a Balavásár — Brassó — Csíkszereda útvonalat ajánlják a járművezetőknek alternatívaként.

Kövessen bennünket a Facebookon!
Ha tetszik az oldal, csatlakozzon közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott talál meg; színes, extra tartalommal várjuk Önöket: hasznos tudnivalók, fotók, videók, góbéságok, rövid- és gyorshírek.
Forrás: Agerpres