2016. december 20., kedd

Fekete hétfő

Reggel arra ébredtünk, hogy Gábor Zsazsa, a magyar származású hollywoodi filmdíva — aki nem a briliáns alakításaiért volt híres, hanem azért, mert egyszerűen híres volt — másfél hónappal a 100. születésnapja előtt visszaadta lelkét Teremtőjének.


Andrej Karlov, Ankara, Berlin, terrorcselekmény, berlini terrortámadás, teherautós terrortámadás, Breitscheidplatz
Ledöntött karácsonyfa, kettétört életek a berlini Breitscheidplatzon — Fotó: Michael Sohn/AP/MTI
Innen indultunk. Még belegondolni is szörnyű, hová érkeztünk estére.

Egy ankarai művészeti galériában, egy Oroszországot bemutató fotókiállítás megnyitóján hidegvérrel  kivégezték a törökországi orosz nagykövetet.


Andrej Karlov, Ankara, Berlin, terrorcselekmény, berlini terrortámadás, teherautós terrortámadás, Mevlüt Mert Altintas
A támadó hátulról lőtt rá a diplomatára, aki azonnal összeesett. A nagykövetet kórházba szállították, de nem tudták megmenteni az életét — Fotó: Hasim Kilic/Hurriyet/REUTERS
Andrej Karlov éppen a nyitóbeszédét mondta, amikor a 22 éves támadó hátulról lelőtte. A döbbenetes esetet rögzítették a helyszínen lévő kamerák. A merénylőt, aki török médiahírek szerint egy szolgálaton kívüli rendőrtiszt volt, és rendőri igazolványát felmutatva lépett a galériába, agyonlőtték.

Egy teherautó lassítás nélkül a tömegbe rohant egy berlini karácsonyi vásáron — megölt 12 embert, negyvennyolcat pedig megsebesített, egyeseknek közülük súlyos az állapota.

A német rendőrség keddre virradóra arról tájékoztatott, hogy terrorcselekményt elkövető személy feltehetően egy pakisztáni menekült volt.

kamionos terrortámadás, Berlin, terrorcselekmény, berlini terrortámadás, teherautós terrortámadás, Breitscheidplatz
A lengyel rendszámú kamiont ellopta a merénylő, lengyel állampolgárságú sofőrjét pedig megölte — Fotó: Paul Zinken/EPA/MTI
Zürichben egy 30 év körüli férfi imádkozókra lőtt rá este fél hat körül, a zürichi főpályaudvar közelében, egy iszlám központnál — három ember megsebesült, állapotuk súlyos.

És akkor még ott van Aleppó. Innen folytatjuk. 

Kövessen bennünket a Facebookon!
Ha tetszik az oldal, csatlakozzon közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott talál meg; színes, extra tartalommal várjuk Önöket: hasznos tudnivalók, fotók, videók, góbéságok, rövid- és gyorshírek.