2016. december 2., péntek

Ortodox pap: az erdélyi magyarok is dákok — VIDEÓ

Érdekes elmélettel állt elő Sepsiszentgyörgyön az idei december elsejei nemzeti ünnep egyik szónoka.


magyarság, Románia, dákoromán elmélet, dákok, 1918-as egyesülés, Sepsiszentgyörgy, dákoromán kontinuitás
Forrás: YouTube/magyaellenesség
A Mihai Viteazul-szoborcsoport lábánál felszólaló ortodox pópa a „testvériség jegyében” azt üzente a „függöny mögül leskelődő” magyaroknak, hogy közösek az őseik a románokéval.

Nagyon hasonlítotok ránk


A YouTube videómegosztóra feltöltött felvételt a Maszol.ro portál szúrta ki. A teljes beszéd magyarul:
Azoknak a testvéreinknek üzenek, akik most az otthonaikban ülve a függöny mögül leskelődnek, és lehet, hogy a fogukat csikorgatják ezen a napon. Testvéreink, akik székelyeknek és magyaroknak hiszitek magatokat! Nézzetek a tükörbe, sárga bőrűek vagytok? Ferde a szemetek és fekete a hajatok? Ha igen, akkor mongolok vagytok, a magyarok valódi utódai. De figyeljétek meg alaposabban magatokat: nagyon hasonlítotok ránk. Ha a tükörbe néztek, és azt látjátok, hogy nem vagytok sárga bőrű ferdeszeműek, akkor ébredjetek fel, és legyetek büszkék arra, hogy közös őseink vannak 
A legbátrabb, legigazságosabb és legvallásosabb nép utódai vagytok. 
Ezt nem én mondom, hanem a történészek. Azt mondjátok, hogy jogotok van ehhez a földhöz. Természetesen jogotok van, mert ugyanazok az őseitek, mint nekünk. Nem azért, mert magyarok vagy székelyek vagytok!

Kövessen bennünket a Facebookon!
Ha tetszik az oldal, csatlakozzon közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott talál meg; színes, extra tartalommal várjuk Önöket: hasznos tudnivalók, fotók, videók, góbéságok, rövid- és gyorshírek.
Forrás: Maszol