2016. december 20., kedd

Dragnea: Előbb a választók, azután a megválasztottak

A Szociáldemokrata Pártot elnöke az új parlament első ülésnapján ígéretet tett arra, hogy a 2016-2020-as törvényhozási ciklusban nem fognak olyan törvénytervezetek kerülni a parlament plénuma elé, amelyek különféle kiváltságokban részesítenék a honatyákat.


parlamenti választások, Románia, PSD, Liviu Dragnea, különnyugdíj,
Liviu Dragnea — Fotó: Andeea Alexandru/Mediafax
A büntetett előélete miatt támadások kereszttüzébe került szocdem pártelnök egy nappal korábban lemondott az amúgy is lejáró parlamenti mandátumáról.

A politikus gesztusával azt akarta bebizonyítani, hogy nem érdekelt a törvényhozóknak járó, sok vihart kavart speciális nyugdíj-kiegészítésben, azt ugyanis csak azok a honatyák kérvényezhetik, akik legalább egy teljes, négyéves mandátumot kitöltenek.
Ez egy jelzés a parlament régi és új tagjai felé. Ezután nem fogadom el, hogy a parlament tagjait előnyben részesítő törvénytervezeteket kezdeményezzenek. Előbb azokra kell tekintettel lenni, akik megválasztottak, s csak azután azokra, akiket megválasztottak” — mondta Dragnea.
Az SZDP elnöke jelezte: hasonlóan fog eljárni kedden elkezdett mandátuma lejárta előtt is, és ugyanezt várná el a többi párt elnökétől is.

A Dragnea-féle direktíva első „áldozata” a magas rangú tisztségviselők bérének emelését előíró rendelet lesz, a parlament el fogja utasítani azt a rendeletet — jelentette ki az SZDP elnöke.

Kövessen bennünket a Facebookon!
Ha tetszik az oldal, csatlakozzon közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott talál meg; színes, extra tartalommal várjuk Önöket: hasznos tudnivalók, fotók, videók, góbéságok, rövid- és gyorshírek.