2016. december 30., péntek

Dragnea: Iohannis csúfot űz a emberekből

A Szociáldemokrata Párt elnöke szerint a kormányfő kinevezésének halogatásával az államfő azt akarja elérni, hogy az SZDP-ALDE ne tudja alkalmazni „győztes” kormányprogramját. 


Liviu Dragnea, PSD-ALDE, kormányalakítás, Románia, Klaus Iohannis, Sorin Grindeanu,
Liviu Dragnea — Forrás: SZDP
Liviu Dragnea SZDP-elnök meglátása szerint az időhúzás taktikájával Klaus Iohannis hitelteleníteni akarja a koalíció embereit és programját.

Elsősorban a választókból űz csúfot. Tulajdonképpen megtesz mindent azért, hogy a választási programunk egy jelentős részét ne lehessen alkalmazni” — hangoztatta Dragnea csütörtök este a korrupciós ügyei miatt hatósági felügyelet alá helyezett, jelenleg szökésben lévő Sebastian Ghiță hírtelevíziónak álcázott szennytévéjében.

A jogerősen két év felfüggesztett börtönbüntetésre ítélt pártelnök szerint „siralmas”, hogy a választások óta eltelt 20 nap, és Romániának még mindig nincs kormánya.

Fortyog a nép


Dragnea ezután meglepő kijelentést tett a műsorban, elmondta, hogy néhány napja „nagy erőfeszítéseket tesz azért, hogy az emberek nem menjenek ki az utcára”.

Nem beszéltem eddig erről a dologról, de néhány napja nagy erőfeszítéseket teszek azért, hogy az emberek nem menjenek ki az utcára. (...) Nem vagyok meggyőződve arról, hogy az új évben még képes leszek őket visszatartani. Ezt azért mondom, hogy akikben van cseppnyi felelősség, megértsék” — jelentette ki Dragnea csütörtök este a România TV-ben.
Az SZDP elnöke megerősítette: ha az államfő másodjára is elutasítja a miniszterelnök személyére tett javaslatukat, akkor a „felfüggesztés következik”.

Minden alkotmányos módszert bevetünk, hogy kimozdítsuk az országot ebből az állapotból” — Dragnea, aki egyúttal abbéli reményét is kifejezte, hogy Iohannis pénteken meghozza döntését Sorin Grindeanu jelölésével kapcsolatban.

Kövessen bennünket a Facebookon!
Ha tetszik az oldal, csatlakozzon közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott talál meg; színes, extra tartalommal várjuk Önöket: hasznos tudnivalók, fotók, videók, góbéságok, rövid- és gyorshírek.