2016. december 13., kedd

Nemcsak a szavazóinak, Iohannisnak is „beintett” Dragnea

A Szociáldemokrata Párt nem fog részt venni a Cotroceni-palotában szerdán tartandó kormányalakítási tárgyalásokon — jelentette be Liviu Dragnea.


kormányalakítás, Liviu Dragnea, PSD, Klaus Iohannis, parlamenti választások
Liviu Dragnea — Fotó: Andreea Alexandru/Mediafax
Az SZDP elnöke szerint Klaus Iohannis államfő meghívója nem az alkotmány megfelelő cikkelyére alapul.

Nem tudunk megjelenni ezen a megbeszélésen, mert amint már jeleztem, szigorúan be akarjuk tartani az alkotmány előírásait” — jelentette ki az SZDP elnöke, hozzátéve: a tárgyalásoknak azt követően van értelme, hogy megalakult az új parlament.

Ezt megelőzően Dragnea azzal borzolta a kedélyeket, hogy bejelentette: kérésére a kormány egy évvel elhalasztja az adócsökkentéseket. Alig két nappal a választások után az SZDP szavazói becsapva érezhetik magukat, kedvenc pártjuk éppen az adócsökkentések és a béremelések ígéretével nyert választást.

Hirdetés ________________________________________________

mágneses fakockák, magnetic wooden blocks, brikk
 _______________________________________ mágneses fakockák

Az ALDE sem tesz eleget Iohannis meghívásának


Szövetségeseikhez hasonlóan, a Liberálisok és Demokraták Szövetsége is csak azt követően lesz hajlandó részt venni kormányalakítási tárgyalásokon, hogy érvényesítenek minden képviselői és szenátori mandátumot, illetve kialakul a parlamenti többség.

Kövessen bennünket a Facebookon!
Ha tetszik az oldal, csatlakozzon közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott talál meg; színes, extra tartalommal várjuk Önöket: hasznos tudnivalók, fotók, videók, góbéságok, rövid- és gyorshírek.