2016. december 14., szerda

Cioloș: oldja meg Dragnea az adógalibát

„Ez a kormány nem fogja módosítani az Adótörvénykönyvet. Ha a következő kormány indokoltnak tart majd egy ilyen döntést, azt neki kell meghoznia.”


adótörvénykönyv, Dacian Cioloș, Cioloș-kormány, Liviu Dragnea, PSD, adócsökkentések, áfacsökkentés Romániában, parlamenti választások, kormányalakítás, választási ígéretek
Dacian Cioloș — Forrás: gov.ro
Ezt maga Dacian Cioloș írta kedd esti Facebook-bejegyzésében, utalva a Szociáldemokrata Párt elnökével, Liviu Dragneával folytatott korábbi telefonbeszélgetésére.

A kormányfő szerint „zavar történt”, ő ugyanis nem mondta, hogy beleegyezik a Dragnea által javasolt adócsökkentés-halasztásba.
Azt mondtam, elemezni fogom az erre vonatkozó javaslatot, de figyelembe kell venni néhány törvényességi, illetve alkalmassági szempontot” — fogalmazott a kormányfő.
Bejegyzését megelőzően a kormány is közleményt adott ki, amelyben leszögezi: Cioloş nem erősítette meg az SZDP elnökével folytatott telefonbeszélgetés alkalmával, hogy elfogadja annak javaslatait.

A közlemény továbbá megjegyzi: a kormányfő elvárja, hogy az SZDP tartsa be a választások előtt tett ígéreteit és a kormányprogramjába foglaltakat, valamint hogy vállalja a felelősséget az adópolitikáért és azokért a törvényekért, amelyeket a választási kampányban annak ellenére fogadott el a parlament, hogy a kormány jelezte: nincs költségvetési fedezet ilyen méretű adócsökkentésekre.

Liviu Dragnea kedden kész tényként jelentette be este a sajtónak, hogy megegyezett a kormányfővel arról, hogy egy évvel elhalasszák a jelenleg 20 százalékos áfa január 1-jétől esedékes 1 százalékpontos csökkentését, akárcsak a különleges építményekre kivetett úgynevezett oszlopadó és az üzemanyag pótlólagos jövedéki adójának eltörlését.

Kövessen bennünket a Facebookon!
Ha tetszik az oldal, csatlakozzon közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott talál meg; színes, extra tartalommal várjuk Önöket: hasznos tudnivalók, fotók, videók, góbéságok, rövid- és gyorshírek.
Agerpres/vhegy