2016. december 23., péntek

Nincs magyar áldozata a berlini gázolásnak

Megállapították a hétfői berlini merénylet valamennyi halálos áldozatának személyazonosságát — írta pénteken biztonsági forrásokra hivatkozva a Der Spiegel.


Breitscheidplatz, berlini terrortámadás, berlini merénylet, Anis Amri, Németország, Der Spiegel
Mécsesek és virágok az áldozatok emlékére a berlini karácsonyi vásárnál — Fotó: Michael Sohn/AP/MTI
A német hírmagazin beszámolójából kiderül: a halálos áldozatok között nincs magyar állampolgár.

A hetilap a hírportálján közölt értesülés szerint úgy tudja, hogy a 12 halálos áldozat között a támadáshoz használt kamion meggyilkolt lengyel sofőrje mellett van egy-egy cseh, olasz és izraeli, valamint nyolc német állampolgár. Valamennyi halálos áldozat felnőtt volt, hatan nők, hatan férfiak.

A sebesültek számáról ismét új összesítés jelent meg: a pénteki adatok szerint 53 ember sérült meg, 14-en továbbra is súlyos állapotban vannak.
A hatóságok szerint egy veszélyes iszlamistaként számon tartott elutasított menedékkérő, Anis Amri vezette. A tunéziai férfi ismeretlen körülmények között Franciaországba menekült, majd péntek hajnalban az olaszországi Milánóban bukkant fel, ahol rendőrökkel folytatott tűzharcban meghalt.
Kövessen bennünket a Facebookon!
Ha tetszik az oldal, csatlakozzon közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott talál meg; színes, extra tartalommal várjuk Önöket: hasznos tudnivalók, fotók, videók, góbéságok, rövid- és gyorshírek.
Forrás: MTI