2016. december 20., kedd

Azonosították a berlini terrortámadás elkövetőjét

A Bild című német lap szerint a feltételezett támadót sikerült egyértelműen azonosítani: egy 23 éves, Naved B. névre hallgató pakisztáni férfiról van szó. 


Breitscheidplatz, Berlin, berlini terrortámadás, illegális bevándorlás, migráció, terrorizmus
Teherautóval a vásárban — Fotó: Michael Sohn/AP/MTI
A hatóságok feltételezése szerint a Németországba menedékkérőként érkezett Naved B. elrabolt egy lengyel kamiont, meggyilkolta a sofőrt, majd szándékosan belehajtott a tömegbe az egyik leglátogatottabb berlini karácsonyi vásáron, a Breitscheidplatz téren.

A kamion 50-70 métert haladt a tömegben.

A támadásban 12 ember meghalt, 48 ember megsebesült, többen súlyos állapotban vannak.

Sajtóhírek szerint a feltételezett támadót egy szemtanú segítségével fogták el. A szemtanú látta, amint a támadó kiszáll a teherautóból és elmenekül. A nyomába eredt és telefonon folyamatosan tájékoztatta a rendőrséget. A gyanúsítottat a helyszíntől nagyjából másfél kilométerre sikerült el fogni.

Megszállták a szállót


Kedden, hajnali háromkor a különleges rendőri egységek házkutatást tartottak Berlinben az egykori Tempelhof nemzetközi repülőtér egyik hangárjában kialakított menekültszálláson, a támadás feltételezett elkövetőjének a szállásán.

A bevetés öt órán át tartott. Csaknem 250 rendőrt és kommandóst vezényeltek a helyszínre. A Bild forrásai szerint kikérdeztek négy fiatalembert, de végül nem vettek őrizetbe senkit. Az ARD országos köztelevízió viszont úgy tudja: egy embert előállítottak és elszállítottak a rendőrök.

A hatóságok a nyomozás első eredményeit kora délután ismertetik.

Kövessen bennünket a Facebookon!
Ha tetszik az oldal, csatlakozzon közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott talál meg; színes, extra tartalommal várjuk Önöket: hasznos tudnivalók, fotók, videók, góbéságok, rövid- és gyorshírek.
Forrás: MTI