2016. december 9., péntek

Bejutott a Fölszállott a páva döntőjébe a Cickom Énekegyüttes

Kialakult a közkedvelt népzenei és néptáncos tehetségkutató műsor döntőjének mezőnye, miután a pénteki második középdöntőből is öt versenyző jutott tovább.


Fölszállott a páva, néptánc, népdal, népzene, magyarság, kultúra, Cickom Énekegyüttes, Hagyományok Háza
Cickom Énekegyüttes — Forrás: Facebook/Fölszállott a páva
A zsűri döntése nyomán a Cickom Énekegyüttes, Horváth Áron, a Jászság Gyermek Néptáncegyüttes és Albert Csaba, a közönség szavazataival pedig a Dusnoki Aprók Néptáncegyüttes jutott tovább a tehetségkutató második középdöntőjéből.

A Cickom Énekegyüttes tizenéves tagjai — a maksai Györgyi Hajnal Csillag, és a székelyszenterzsébeti Kincses testvérek, Gyöngy Erzsébet és Ilka Mária — ismét lenyűgözték a zsűrit. Sebestyén Márta szerint „ahogy a kicsi lányok énekeltek, az maga az életöröm”.


A továbbjutók mellett a második középdöntőben szerepelt továbbá Körömi Máté és Bíró Norbert, a Gatyamadzag zenekar, Gyúr Gabriella, a Szécsényi Gyermektáncegyüttes, Farkas Gergő, Tomócsik Milán és a Kispendely Énekegyüttes.

Az első középdöntőből Erdélyi Luca, a Sarjú Banda, Molnár Bence és a somorjai Csali Gyermek Néptáncegyüttes, míg a közönség szavazataival a Mérai Cifra Néptánccsoport került a döntőbe, ahol így összesen 10 produkciót tekinthet meg a közönség és a zsűri.

A zsűri tagjai:
  • Sebő Ferenc Kossuth-díjas zenész, a Nemzet Művésze — elnök;
  • Timár Böske táncművész, a Csillagszeműek művészeti igazgatója;
  • Agócs Gergely néprajzkutató, népzenész, a Hagyományok Háza tudományos munkatársa;
  • Sebestyén Márta Kossuth-díjas énekes;
  • Kocsis Enikő Harangozó-díjas táncművész, a Fitos Dezső társulat művészeti vezetője és
  • Berecz István, az első Fölszállott a páva győztese, kétszeres aranysarkantyús táncos.
A műsorban 6-14 éves fiatalok négy kategóriában mutathatják meg tehetségüket: külön versenyeznek az énekes szólisták és énekegyüttesek; a hangszeres szólisták és zenekarok; a táncos szólisták és táncospárok; valamint a néptáncegyüttesek.

A Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA), valamint a Hagyományok Háza negyedszer megrendezett tehetségkutatójában a középdöntők után a december 16-i döntőben választják ki kategóriák győzteseit.

Kövessen bennünket a Facebookon!
Ha tetszik az oldal, csatlakozzon közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott talál meg; színes, extra tartalommal várjuk Önöket: hasznos tudnivalók, fotók, videók, góbéságok, rövid- és gyorshírek.
Forrás: MTI