2016. december 21., szerda

Az RMDSZ-nek nincs kifogása a kormányfőjelölt ellen

Kelemen Hunor szerint az RMDSZ-nek nincs oka azt állítani, hogy Sevil Shhaideh nem lenne alkalmas a kormányfői tisztség betöltésére.


kormányalakítás, Liviu Dragnea, parlamenti választások, PSD-ALDE, Románia, Sevil Shhaideh, RMDSZ, Kelemen Hunor
Sevil Shhaideh — Fotó: Octav Ganea/Mediafax
Az RMDSZ elnöke érdekesnek nevezte az SZDP-ALDE kormánykoalíció javaslatát a miniszterelnök személyére vonatkozóan.
Érdekes javaslat. Többet nem tudok mondani. Sevil Shhaideh asszony a fejlesztési minisztériumot is vezette, államtitkár is volt, kiismeri magát a közigazgatás terén, nincs okunk azt állítani, hogy ne lenne alkalmas erre a tisztségre” — nyilatkozta szerdán az RMDSZ elnöke.
Hozzátette, az RMDSZ számára a SZDP-ALDE javaslata „rendben van”, mert Sevil Shhaideh asszonynak nincs a szövetség szempontjából „kényelmetlen” politikai háttere.

Kelemen megerősítette, hogy a szövetség képviselői újabb tárgyalásokra készülnek az SZDP-vel.

Kedden az RMDSZ elnöke úgy nyilatkozott, hogy elvben lehetséges és hasznos lenne egy, a szociáldemokratákkal való parlamenti együttműködés, néhány részletkérdést azonban még tisztázni kell, ezért nem tudja megmondani, mikor írják alá a megállapodást.

Kövessen bennünket a Facebookon!
Ha tetszik az oldal, csatlakozzon közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott talál meg; színes, extra tartalommal várjuk Önöket: hasznos tudnivalók, fotók, videók, góbéságok, rövid- és gyorshírek.
Forrás: Agerpres