2016. december 21., szerda

Az RMDSZ megszavazza a muzulmán kormányfőt

Amennyiben Klaus Iohannis államfő miniszterelnöknek jelöli az SZDP-ALDE kormánykoalíció által javasolt Sevil Shhaideh-et, az RMDSZ megszavazza — nyilatkozta szerdán Kelemen Hunor.


Călin Popescu Tăriceanu (ALDE), Liviu Dragnea (SZDP), Kelemen Hunor és Daniel Constantin (ALDE) aláírják a parlamenti együttműködésről szóló megállapodást — Fotó: Gábor Lajos/RMDSZ
Az RMDSZ elnöke elmondta: a szövetségnek nem lesz saját javaslata a miniszterelnök-jelölt személyét illetően, de a parlamenti szavazáson támogatni fogja a Shhaideh-kormány beiktatását.

Az RMDSZ nem fog belépni a parlamentbe, de a parlamentben támogatni fogja az SZDP-ALDE koalíció azon a projektjeit, amelyek a lakosság érdekeit szolgálják. Az RMDSZ olyan javaslatokat tesz, amelyek a román társadalom javára válhatnak, beleértve a kisebbségek jogaira vonatkozó előírások alkalmazását - jelentette ki Kelemen Hunor az államfővel folytatott konzultáció után.
Sevil Shhaideh becsületes és tisztességes ember, aki járatos a közigazgatás terén. Együtt dolgoztunk vele, amikor államtitkár volt a Ponta-kormány fejlesztési minisztériumában, semmi kifogásunk nincs vele szemben, rátermett ember, képes a kormányt vezetni” — tette hozzá Kelemen Hunor.
Kövessen bennünket a Facebookon!
Ha tetszik az oldal, csatlakozzon közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott talál meg; színes, extra tartalommal várjuk Önöket: hasznos tudnivalók, fotók, videók, góbéságok, rövid- és gyorshírek.