2016. december 14., szerda

Aggódnak a „székelyek földjén” élő románok

Felhívást intézett a Szociáldemokrata Párt elnökségéhez a Kovászna, Hargita és Maros megyei Románok Civil Fóruma, arra kérve a parlamenti választásokat megnyerő pártot, hogy ne vonja be a kormányba az RMDSZ-t.


Románok Civil Fóruma, Székelyföld, kormányalakítás, Románia, parlamenti választások, PSD, RMDSZ
Fotó: Vargyasi Levente
Mert Kelemenék Románia érdekei ellen mesterkednek.

Az SZDP-elnökéhez címzett levelükben a fórum vezetői aggodalmukat fejezik ki azzal a lehetőséggel kapcsolatban, hogy az RMDSZ is részt vehet a kormányzásban, hangsúlyozva, hogy a parlamenti többséghez nincs szükség a szövetségre, amely több ízben „rosszindulatú és ellenséges” kijelentéseket tett Romániáról, a román népről, és „egyetlen percig sem mondott le arról az álomról, hogy visszaállítsák Nagy-Magyarországot”.

Az Agerpres hírügynökségnek is elküldött nyílt levélben az aláírók azt írják: ha az RMDSZ kormányra kerül, továbbra is alá fogja ásni az ország alapjait.

Nem akarunk újra idegenként élni a saját országunkban! Nem akarunk a »székelyek földjén« élni és arra kényszerülni, hogy meg kelljen tanulnunk magyarul” — írják
Levelükben kiemelik, hogy az ország ezen régióiban nagy gondokkal küszködik a román közösség identitása megőrzése tekintetében. „Reméljük, hogy ezek a gondok végre, az SZDP-kormányzás alatt, a nagy egyesülés 2018. december 1-jei megünnepléséig megoldásra találnak” — olvasható a nyílt levélben.

Kövessen bennünket a Facebookon!
Ha tetszik az oldal, csatlakozzon közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott talál meg; színes, extra tartalommal várjuk Önöket: hasznos tudnivalók, fotók, videók, góbéságok, rövid- és gyorshírek.
Forrás: Agerpres