2016. november 15., kedd

Trump nem költözne a Fehér Házba

Sajtóértesülés szerint — az információt a londoni The Telegraphra hivatkozva a republikánusokhoz közel álló lap, a Newsmax közölte — a megválasztott amerikai elnök azt fontolgatja, hogy nem költözik be a Fehér Házba.


Donald Trump, amerikai elnökválasztás, Fehér Ház, Trump Tower, New York, Washington, Trump-toronyház
Donald Trump köszönti szimpatizánsait a Trump-toronyház előtt — Forrás: REUTERS
Donald Trump, ha nem is utasítja el teljesen, hogy beköltözzék az elnöki rezidenciára, de a lehető legtöbb időt New York-i otthonában akarja tölteni.

A százmillió dollárosnál is nagyobb értékűre becsült, többemeletes lakás a manhattani Trump-toronyház legfelső emeletein van, a francia király, XIV. Lajos stílusában berendezve, freskókkal, aranyozott brokátokkal és selyemtapétával díszítve. Trump mintegy harminc éve ott él.


A Secret Service nem rajong az ötletért


A titkosszolgálat azonban már nyomatékosan ajánlotta neki, hogy elnökként állandóan a Fehér Házban lakjon, másutt ugyanis rémálom lenne — és talán nem is teljesen megvalósítható — a biztonságának garantálása.


A Trump-toronyban jelentős mértékben megerősítették a biztonsági intézkedéseket a választási győzelem óta, de ez még így sem garantál teljes védelmet Trumpnak és a családjának, és sokáig nem is tartható fenn.

A The New York Times közben arról írt, hogy Trump tanácsadóitól származó információk szerint a megválasztott elnök még mindig nehezen akarja elfogadni, hogy az élete, életmódja radikálisan megváltozik majd. Egyelőre ragaszkodik a családi otthonhoz, s azt mondja: ha majd jobban „megszokja” az elnökséget, akkor több időt tölt a Fehér Házban is.

Egyelőre nem világos az sem, hogy a leendő first lady, Melania Trump beköltözik-e most a Fehér Házba. Tízéves kisfia ugyanis New Yorkban jár iskolába, és a költözés tanév közben lenne.

Kövessen bennünket a Facebookon!
Ha tetszik az oldal, csatlakozzon közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott talál meg; színes, extra tartalommal várjuk Önöket: hasznos tudnivalók, fotók, videók, góbéságok, rövid- és gyorshírek.
Forrás: MTI