2016. november 12., szombat

Tömegmészárlást végzett a Facebook

Több millióan szembesültek azzal pénteken, amikor bejelentkeztek a közösségi oldalra, hogy egyik ismerősük meghalt.


közösségi média, Facebook, Mark Zuckerberg, Abby Ohlheiser
Illusztrációnk forrása: pixabay
A Facebook az adatlapokon akkor jeleníti meg ismerőseink halálhírét, amikor az elhunyt rokonai jelzik a Facebooknak, hogy a felhasználó már nem él.

Nem úszta meg Mark Zuckerberg, a Facebook alapítója sem: „Reméljük, hogy akik szeretik Markot, békére lelnek abban, amit mások megosztanak róla” — állt Zuckerberg profilján egy ideig.

A portál szóvivője szerint tévedésből rövid ideig olyan felhasználók adatlapján is megjelent az üzenet, akik egyáltalán nem haltak meg, és nagyon is élnek. „Borzalmas hiba történt, amelyet azóta orvosoltunk” – mondta el a közösségi oldal szóvivője.

A Washington Post újságíróját Abby Ohlheisert is „halottá nyilvánította” a közösségi oldal.

Délután a profilomon megjelent egy kedves üzenet a barátaimnak, hogy emlékezzenek rám, és találjanak békét abban, amit mások megosztanak rólam. Nagyon megható volt a kis virággal együtt. Csak az a bibi, hogy nem haltam meg” — írta Ohlheiser.
Ha a hozzátartozók jelzik a Facebooknak, hogy egy rokonuk meghalt, a felhasználó adatlapját a közösségi oldal megemlékező oldallá alakítja át. Ehhez azonban be kell mutatni a halotti bizonyítványt.

Kövessen bennünket a Facebookon!
Ha tetszik az oldal, csatlakozzon közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott talál meg; színes, extra tartalommal várjuk Önöket: hasznos tudnivalók, fotók, videók, góbéságok, rövid- és gyorshírek.
Forrás: MTI