2016. november 29., kedd

Készen állnak a Hargita megyei sípályák (Élőképek)

Üzembe helyezték a hóágyúkat a Hargita megyei sípályák működtetői és remélik, hogy pár napon belül kezdetét veszi az idei síszezon, amennyiben az időjárás megengedi.


Hargita megye, Hargitafürdő, Madarasi Hargita, Panoráma 1753 Egyesület, sípályák, síszezon, téli sportok
A képre kattintva követhető az élő webkamera
Amennyiben a hőmérsékleti értékek alacsonyak maradnak és tudják működtetni a hóágyúkat, esély van arra, hogy hétvégén már sízhető legyen a Csipike pálya Hargitafürdőn.

A hóágyúkat már két héttel ezelőtt is beüzemelték, azonban néha megállították ezeket, amikor a hőmérséklet 5 fok fölé emelkedett.

A hargitafürdői hotel- és panziótulajdonosokat tömörítő Panoráma 1753 Egyesület elnöke, Kristály Péter szerint jó lenne, ha a december 1-jei minivakáció idején elkezdődhetne a síszezon, ugyanis Bukarestből, Galacról és Kolozsvárról is érkeznek vendégek. Ha nem lehet síelni, a turisták motoros szánozhatnak, vagy megkóstolhatják a hagyományos székely konyha ételeit.

Készülődnek a Madarasi-Hargitán is


A környékbeli sípályák működtetője, Sipos Zoltán elmondta, jelenleg nem elég vastag a hóréteg ahhoz, hogy síelni lehessen, azonban van esély rá, hogy a jövő hét végén már megfelelő állapotban legyen a terep, amennyiben marad a hideg idő.

A hegyi csendőrök már felkészültek a hétvégi turistaáradatra, és biztosítani fogják a rendet az üdülőtelepeken, de szükség esetén a bajba jutott turisták mentésében is részt vesznek majd.

A túrázni vágyóknak azt ajánlják: az időjárásnak megfelelően meleg ruházattal és felszereléssel induljanak útnak, soha ne menjenek egyedül túrázni, ne induljanak el éjszaka, értesítsék a panziókat túrázási szándékukról és szükség esetén riasszák a hegyi csendőröket, vagy kérjenek segítséget az 112-es egységes segélyhívószámon.

Hargita megyében körülbelül 30 kiépített sípálya található, nagy részük kezdő és haladó szintű sízőknek felel meg a leginkább.

Kövessen bennünket a Facebookon!
Ha tetszik az oldal, csatlakozzon közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott talál meg; színes, extra tartalommal várjuk Önöket: hasznos tudnivalók, fotók, videók, góbéságok, rövid- és gyorshírek.
Forrás: Agerpres