2016. november 14., hétfő

Részben ingyen fog dolgozni Donald Trump

Megválasztása óta első alkalommal adott televíziós interjút az Egyesült Államok megválasztott elnöke.


amerikai elnökválasztás, Donald Trump, Fehér Ház, Hillary Clinton, 60 Minutes, Melania Trump
Donald Trump — Fotó: Christopher Dolan/The Citizens’ Voice/AP/MTI
A CBS televízió 60 perc című, helyi idő szerint vasárnap este sugárzott műsorában Trump konkrét politikai kérdésekről viszonylag keveset beszélt.

Nem kívánja felvenni elnöki fizetését


Trump az interjúban mondta: nem kéri az elnökségért járó fizetést, nem ezért vállalta a jelöltséget, és nem is tudja, hogy a hivatal mennyi pénzzel jár. Évi négyszázezer dollárral, közölte a riporter, mire Trump azzal replikázott: mivel muszáj valamennyi pénzt elfogadnia, évi egy dollárt fel fog venni.


Az életet támogatja


A szövetségi legfelsőbb bíróság új tagjának jelölésével kapcsolatban hangsúlyozta: ő maga ellenzi az abortuszt, s olyan főbírót kíván jelölni, aki szintén az életet támogatja, bár — hangsúlyozta — az abortusz kérdése az egyes szövetségi államok hatáskörébe tartozik. Hangsúlyozta azt is, hogy az általa jelölt főbíró támogatja majd az alkotmány második kiegészítésében rögzített szabad fegyverviselés- és vásárlás jogát.

Nem akarom bántani Hillaryt


Trump dicsérte legfőbb választási ellenfelét, Hillary Clintont, akit „nagyon okos” és „nagyon erős” nőnek nevezett.


Amikor a riporternő arról kérdezte, hogy vajon megbánt-e valamit abból, amit a kampányban Clintonról mondott, azt válaszolta: „nincs mit megbánnom, rút kampány volt, jobban szerettem volna, ha több szó esik benne a politikáról”.

Hirdetés ________________________________________________

Evilági, Orbán Ferenc, az Evilági 5 éve, Sepsiszentgyörgy
 _____________________ Az Evilági öt éve — születésnapi koncertek

Arra a kérdésre, hogy a kampányban hangoztatott ígéretéhez híven megbíz-e majd egy speciális ügyészt Hillary Clinton ügyeinek kivizsgálására, azt fejtegette, hogy még „megfontolja”, de egyelőre inkább a munkahelyteremtésre, az egészségbiztosítás átalakítására és a bevándorlásra összpontosítja figyelmét.

Nem akarom bántani őt” — mondta Hillary Clintonról, sőt, tette hozzá, reméli, hogy a következő interjút ebben a műsorban vele közösen adhatja.

Saját győzelmét Trump annak tulajdonította, hogy:
  • az amerikaiak belefáradtak a Barack Obama elnöksége alatti, nyolcévi demokrata kormányzásba,

  • nincs elég munkahely,

  • 6000 milliárd dollárt költött a kormányuk háborúkra a Közel-Keleten.

Trump a riporternő kérdésére nem akarta kifejteni, hogy neki és leendő kormányának milyen stratégiája lesz például az Iszlám Állam nevű terrorszervezet legyőzésére. „Ezt nem a televízió nyilvánossága előtt akarom elmondani” — szögezte le.


A megválasztott elnök biztosította a New York-i Trump-torony előtt és tucatnyi másik amerikai városban a megválasztása miatt tüntetőket, hogy félelemre senkinek nincs oka, ezt már többször is hangsúlyozta, s ha ismernék őt, minden aggodalom szertefoszlana.

Trumphoz az interjú felénél csatlakozott először a felesége, Melania Trump, majd a gyermekei is. Melania Trump az interjúban arról beszélt: nem tart attól, hogy ne tudna megfelelni a first lady szerepének, az ezzel járó elvárásoknak. „Erős vagyok és magabiztos” — szögezte le Donald Trump szlovén származású felesége.

Kövessen bennünket a Facebookon!
Ha tetszik az oldal, csatlakozzon közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott talál meg; színes, extra tartalommal várjuk Önöket: hasznos tudnivalók, fotók, videók, góbéságok, rövid- és gyorshírek.
Forrás: MTI