2016. november 8., kedd

Nevetséges pénzbüntetés magyarellenes szurkolásért

A két klub szurkolóinak magyarellenes megnyilvánulásai miatt a kolozsvári CSU-ra és a jászvásári CS Politechnica Naționalra is 500 eurós bírságot szabott ki a Román Kosárlabda Szövetség (FRB) fegyelmi bizottsága.


magyarellenesség, kosárlabda, Sepsi-SIC, FRB, román kosárlabda szövetség
A Sepsi-SIC Kolozsváron — Fotó: Manases Sándor/Facebook/Sepsi-SIC
A testület hétfői döntéseiről a honlapján számolt be az FRB; A döntés ellen a szövetségnél lehet fellebbezni.

A bizottság megállapította: a sepsiszentgyörgyi Sepsi-SIC női kosárlabdacsapatának október 28-i kolozsvári, és november 6-i jászvásári vendégjátékán is sportszerűtlenül nyilvánultak meg a hazai együttes drukkerei.

A szabályzat azon előírása alapján rótták ki a bírságot, amely többek között tiltja a nézők xenofóbiára, nemzeti gyűlöletre való uszítását. A szövetség nyomatékosította, hogy nem tűri a sportszerűtlen nézőtéri megnyilvánulásokat.

Hirdetés ________________________________________________

mágneses fakockák, magnetic wooden blocks, brikk
 _______________________________________ mágneses fakockák

A román bajnokságban és kupában is címvédő sepsiszentgyörgyi kosárlabdacsapat kolozsvári mérkőzésén a nézők egy csoportja többek között azt skandálta, hogy „Kifelé a magyarokkal az országból!”, míg a jászvásári találkozón a szurkolók székely zászlót akartak meggyújtani, de végül a rendfenntartók ezt megakadályozták.

A Sepsi SIC mindkét mérkőzését megnyerte: 71-64-re a Kolozsvár és 63-59-re a Jászvásár ellen.

Kövessen bennünket a Facebookon!
Ha tetszik az oldal, csatlakozzon közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott talál meg; színes, extra tartalommal várjuk Önöket: hasznos tudnivalók, fotók, videók, góbéságok, rövid- és gyorshírek.
Forrás: MTI