2016. november 16., szerda

Megvan a tökéletes kormány

„Ki kell mondanunk: igen, mi vagyunk a nulla korrupció, nulla populizmus, nulla hazugság kormánya, és ebből kiindulva kell elmagyaráznunk néhány dolgot, amit ez alatt az év alatt valósítottunk meg.”


Cioloș-kormány, Dacian Cioloș, Románia, korrupció, populizmus
Képünk illusztráció — Fotó: Joseph Barrientos/stocksnap
A fenti — utópisztikusnak tűnő — állítás Dacian Cioloș román miniszterelnök szájából hangzott el a szerdai kormányülésen.

Cioloș felidézte: már a kabinet megalakításakor is megmondta, hogy nem lehet egy év alatt forradalmi változásokat bevezetni Romániában, de néhány reformot el lehet indítani fontos területeken.

A kormányfő arra kérte a minisztereket, hogy a kormányzás átvételének első évfordulójára, vagyis csütörtökre készítsék el és nyilvánosan mutassák be saját éves mérlegüket. Kérését azzal támasztotta alá, hogy a választási kampánnyal együtt járó populizmus időszakában is vannak olyanok, akiket a valóság és igazság foglalkoztat, és nekik számot kell adni mindazzal, amit elért a kormány, valamint azzal is, ami még megvalósításra vár.

Kövessen bennünket a Facebookon!
Ha tetszik az oldal, csatlakozzon közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott talál meg; színes, extra tartalommal várjuk Önöket: hasznos tudnivalók, fotók, videók, góbéságok, rövid- és gyorshírek.