2016. november 8., kedd

Megmozdulnak a marosvásárhelyiek a Római Katolikus Gimnáziumért

Hétvégén szimpatizáló megmozdulásra kerül sor a marosvásárhelyi Római Katolikus Teológiai Líceum mellett — jelentette be Markó Béla szenátor az RMDSZ marosvásárhelyi kampányindító rendezvényén.


DNA, magyarság, Marosvásárhely, oktatás, Római Katolikus Teológiai Líceum, Ștefan Somesan, Tamási Zsolt-József, RMDSZ, tiltakozás
A marosvásárhelyi Római Katolikus Gimnázium logója — Forrás: Facebook/RMDSZ
A szövetség volt elnöke szerint az akcióra szombaton, este 7 órától kerülhet sor, a helyszínről a napokban döntenek.

Markó beszédében úgy fogalmazott, hogy egy magyar iskolának nincs működési engedélye, és a székely zászlónak sincs engedélye a lobogásra több bírósági határozat szerint. „Úgy tűnik, a magyar zászló három színének: a pirosnak, a fehérnek és a zöldnek sincs engedélye egymás mellett lenni” — mondta Markó.

A képviselő- és szenátorjelöltek bemutatása után az RMDSZ vezetői és szimpatizánsai, élükön Kelemen Hunor elnökkel és Markó Béla szenátorral a római katolikus templomba mentek, ahol a teológiai líceumért celebrált misén vettek részt — Forrás: Facebook/RMDSZ
Számos székely településen a prefektúra szemében a magyar szónak nincs létezési engedélye” — fogalmazott a volt szövetségi elnök, megemlítve, hogy továbbra sem adta meg a város vezetése az engedélyt egy Sütő András-szobor emelésére, mint ahogy egyes magyar utcanevekre sem.

Hirdetés ________________________________________________

Evilági, Orbán Ferenc, az Evilági 5 éve, Sepsiszentgyörgy
 _____________________ Az Evilági öt éve — születésnapi koncertek
Forrás: Agerpres