2016. november 10., csütörtök

Máris megszegte ígéreteit Donald Trump

A megválasztott amerikai elnök kampánycsapata levette honlapjáról a „muszlimok kitiltása” linket.


Donald Trump, amerikai elnökválasztás, választási ígéretek, muszlimok kitiltása, párizsi klímaegyezmény
Donald Trump — Fotó: Charles Krupa/AP/MTI
Az a link sincs már a leendő amerikai elnök honlapján, amelyik a párizsi klímaegyezmény felmondását ígérte. Több más javaslat szintén lekerült az oldalról.

Mindkét ígéret a választási kampányban hangzott el, de a nagyobb figyelmet és a nagyobb felháborodást a muszlim vallású emberek amerikai beutazásának átmeneti felfüggesztéséről szóló, diszkriminatívnek ítélt ígéret keltette.

Donald Trump a terrorcselekmények veszélyére utalva még tavaly decemberben ígérte meg először, hogy teljesen megtiltja muszlimok amerikai beutazását, aztán a kampány során később enyhített a megfogalmazáson, és már „átmeneti tiltást” emlegetett. A honlapon mindenesetre az eredeti javaslat, ígéret szerepelt.

Nem szerepelnek már a honlapon a legfelső bíróság új tagjára vonatkozó személyi javaslatok sem, és hiányzik a gazdasági szabályozással és a védelmi politikával összefüggő néhány kampányjavaslat is. Helyettük egy adománygyűjtő oldalra terelik a honlap látogatóját.

Hirdetés ________________________________________________

mágneses fakockák, magnetic wooden blocks, brikk
 _______________________________________ mágneses fakockák

Al-Valíd bin Talál szaúdi herceg — aki egyébként nagy összegekkel támogat amerikai egyetemeket, és különösen sok adományt adott a Georgetown Egyetemnek — a CNBC televízióban dicsérte Trumpot, hogy a honlapról eltávolíttatta a muszlimok beutazási tilalmáról szóló javaslatot. Az interjúban a herceg elmondta azt is, hogy Donald Trump a Twitter-fiókjából szintén törölte a muszlimokat sértő bejegyzéseket.

Szamir Kaláf, az Amerikai-Arab Megkülönböztetés-ellenes Bizottság nevű civil szervezet vezetője csütörtökön egy sajtótájékoztatón szintén megköszönte a muszlimokat sértő javaslat eltávolítását a honlapról, de ő hozzátette: aggodalmaik még nem szűntek meg teljesen, hiszen „egy dolog mondani valamit, és teljesen más a cselekvés”.

Kövessen bennünket a Facebookon!
Ha tetszik az oldal, csatlakozzon közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott talál meg; színes, extra tartalommal várjuk Önöket: hasznos tudnivalók, fotók, videók, góbéságok, rövid- és gyorshírek.
Forrás: MTI