2016. november 12., szombat

Lehetetlent kérnek a Trump-gyűlölők

Interneten és közösségi oldalon közzétett petícióban kérik az amerikai elektorokat, hogy a választási eredményektől függetlenül Hillary Clintont, a Demokrata Párt jelöltjét válasszák meg elnöknek.


amerikai elnökválasztás, elektorok, Donald Trump, Hillary Clinton, petíció, not my president, not our president
Trump elleni tüntetők — Fotó: Loyd Fox/The Baltimore Sun/AP/MTI
Az elektori kollégium december 19-én ül össze, hogy megválassza az Egyesült Államok elnökét, akkortól lesz hivatalos Donald Trump elnöksége.

Civil csoportok most útjára indítottak egy internetes petíciót, amelyben arra kérik az elektorok testületét, hogy ne Trumpot, hanem Clintont nevezzék meg mint az Egyesült Államok 45. elnökét.

Felszólítjuk az elektorokat, hogy ne vegyék figyelembe az általuk képviselt államok voksait, és szavazzanak Clinton külügyminiszterre” - olvasható a petícióban.

Nem egyértelmű, hogy kik állnak a petíció hátterében, de egy magát Elijah Bergnek nevező, észak-karolinai férfi neve szerepel aláíróként.

A petícióban megfogalmazottak érvényesítésére nincs jogi lehetőség.

Kövessen bennünket a Facebookon!
Ha tetszik az oldal, csatlakozzon közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott talál meg; színes, extra tartalommal várjuk Önöket: hasznos tudnivalók, fotók, videók, góbéságok, rövid- és gyorshírek.
Forrás: MTI