2016. november 2., szerda

Kovács Péter visszaszólt Dragneának

Az RMDSZ ügyvezető elnöke a News.ro hírügynökségen keresztül üzent az Szociáldemokrata Párt elnökének, aki kedden azt nyilatkozta egy tévéműsorban, hogy nem akar az RMDSZ-szel kormányt alakítani.


kormányalakítás, Liviu Dragnea, parlamenti választások, PSD, RMDSZ, Kovács Péter
Kelemen Hunor és Kovács Péter — Forrás: Facebook/RMDSZ
Volt már olyan pártelnök Romániában, aki kezét a Bibliára téve esküdött meg, hogy nem fog együtt kormányozni az RMDSZ-szel” — mondta Kovács a hírügynökségnek Liviu Dragnea keddi kijelentésére reagálva.

Kovács ezzel Emil Bocra, Kolozsvár jelenlegi polgármesterére, volt román miniszterelnökre utalt, aki esküdözése ellenére később kénytelen volt koalíciós megállapodást kötni a magyar szövetséggel.

Úgy vélte: a választási eredmények „matematikája” dönti majd el, hogy szüksége van-e a kormányalakításhoz egyik vagy másik oldalnak az RMDSZ-re.
Az utóbbi 26 évben azok a pártok, amelyeknek szükségük van az RMDSZ szavazataira, nyitottságot tanúsítanak a magyar közösség célkitűzései iránt, amelyek ellenzékben vannak az RMDSZ-szel szemben, a nacionalista kártyát próbálják kijátszani” — állapította meg az RMDSZ ügyvezető elnöke.
Kövessen bennünket a Facebookon!
Ha tetszik az oldal, csatlakozzon közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott talál meg; színes, extra tartalommal várjuk Önöket: hasznos tudnivalók, fotók, videók, góbéságok, rövid- és gyorshírek.
MTI/vhegy